Baloncesto

Marc Gasol: "El somni fet realitat és diari"

El Bàsquet Girona intentarà aconseguir l'ascens a l'ACB en un Fontajau ple

El president i jugador del Bàsquet Girona a punt de fer un tir lliure.

El president i jugador del Bàsquet Girona a punt de fer un tir lliure. / Bàsquet Girona

Girona

Marc Gasol és a només dos partits de veure com l'escola que va fundar el 2014 es converteix en equip d'ACB 15 anys després de la desaparició de l'Akasvayu que el va catapultar a la NBA i a una carrera plena d'èxits. Per aconseguir-ho -amb ell a la pista- primer haurà de derrotar el Lleida demà a la semifinal (20:00) i després desfer-se del guanyador de l'Estudiantes - Palència en un Fontajau ple com mai.

El mitjà dels Gasol, però, intenta mantenir la calma. "Somni fet realitat? Permet-me corregir-te... el somni i la realitat està sent diari", respón a la pregunta d'un periodista abans de desgranar el creixement de la base del club, que ja compta amb "400 jugadors i més de 70 formadors" i en com ha passat "d'un equip a EBA que veien 150 persones" a "organitzar una Final Four".

La mateixa norma que aplica per analitzar el moment col·lectiu la fa servir per parlar d'ell per afirmar que la mental·litat és la mateixa abans d'una final de play-off d'ascens a l'ACB que en una final d'NBA. Concentració i tenir clar que "jugar-se coses" és una "oportunitat per gaudir i créixer".

Sí que concedeix que alternar la faceta de jugador amb la de president "consumeix molt". "S'inverteix molt de temps en el jugador i quan tens una edat ets com aquells ordinadors que a l'hora de carregar el Windows triguen molta estona" però demostra que, ara mateix, porta el barret de líder de l'equip des de la pista.

"Estem pensant massa en la final i poc en la semifinal? Jo no sé què penses tu però jo només penso en el Lleida" i com combatre a un equip "amb un gran rang de tir" i "que si ha estat el màxim anotador de la lliga no ha estat per casualitat", respón un altre periodista.

Marc Gasol, previ F4

01:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655446795214/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jordi Sargatal

Al costat de Gasol des dels inicis però ara convertit en tècnic del primer equip hi ha Jordi Sargatal. Espera un partit diferent als que han viscut en els precedents contra Lleida, sobretot en "tensió i contacte".

Sargatal no creu que jugar a Fontajau els afegeixi pressió extra i, com Gasol, creu que la clau de la primera eliminatòria serà "aconseguir que el Lleida no es senti còmode en atac".

Jordi Sargatal, entrenador del Bàsquet Girona

00:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1655446876684/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Horaris

FEB

Estudiantes i Palència obriran la Final a Quatre demà dissabte a les 17:30 i a les 20.00 està previst que comenci el Lleida-Bàsquet Girona. La final es jugarà diumenge a les 18:45.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad