Sociedad

Jaume Dulsat: "Al marge d'una molt bona temporada alta, de setembre en endavant també ens podem acostar al 2019"

Lloret de Mar ja ha registrat mig milió de pernoctacions el primer quatrimestre de l'any i s'està començant a recuperar el mercat britànic i el del Benelux

Jaume Dulsat en una imatge d'arxiu.

Jaume Dulsat en una imatge d'arxiu. / ACN

Girona

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, preveu una "molt bona temporada alta" i acostar-se a les xifres del 2019 també de setembre en endavant.

Les dades del primer quatrimestre de l'any son les que conviden a un cert optimisme amb 450.000 pernotacions entre gener i 30 d'abril i permeten "recuperar una part del mig milió de turistes i gairebé 2 milions de pernoctacions que es van perdre entre el 15 de març i el 30 de juny del 2020 durant el tancament" motivat per la pandèmia.

Dulsat reconeix en una entrevista a l'#AquiGirona que "tot es comença a moure altre cop" i això inclou un cert retorn del turista britànic -que es desplaça amb avió i viatge organitzat- i també del centre d'Europa, el Benelux, per mirar de compesar els entre 80.000 i 90.000 ucraïnesos i russos que van visitar Lloret el 2019 i que, remarca, "ja no vam tenir aquests dos últims anys".

Un Lloret que està "guanyant la partida" per deixar d'estar associat al turisme de borratxera "per insistència" i "dotant de contingut" l'oferta d'una ciutat que Dulsat espera que els gairebé 7 milions d'euros que els arribaran dels Fons Next Generation els pròxims tres anys ajudin a transformar en alguns aspectes.

"Hi haurà importants millores al nucli antic", "es farà un nou mercat municipal que, a part de producte, serà de tastos" i també s'estendrà la xarxa de carril bici i s'implantarà la bicicleta elèctrica urbana amb l'objectiu de què els visitants "ja no es plantegin entrar a dins amb cotxe".

I és que, com recorda Dulsat, l'ús del cotxe privat s'ha aguditzat els últims dos anys: "tothom que ha vingut a Lloret durant aquest temps de pandèmia ho ha fet en cotxe". Per això, es faran aparcaments disuasius connectats amb transport públic i s'implantarà un targeta de mobilitat per 5 euros especialment pensada per a turistes.

Escolta l'entrevista sencera a l'Aquí Girona

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad