Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Lluís Cortés: "Hi ha famílies refugiades que no saben quan podran tornar a casa"

Al 'Què T'hi Jugues' hem parlat amb Lluís Cortés, entrenador de la selecció femenina d'Ucraïna

Lluís Cortés: "Hi ha famílies refugiades que no saben quan podran tornar a casa"

Lluís Cortés: "Hi ha famílies refugiades que no saben quan podran tornar a casa"

08:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656334760838/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Lluís Cortés és ara mateix a Polònia, amb la selecció femenina d'Ucraïna, a una ciutat prop de la frontera amb Ucraïna. "El dia 15 de juny ens vam instal·lar aquí per iniciar un training camp", ha explicat Cortés. Dilluns passat, tota la plantilla i l'staff tècnic van anar a visitar un centre de refugiats. "Va ser una experiència bastant dura. La majoria dels refugiats són dones i nens", ha comentat el seleccionador, qui ha afegit que "aquesta gent no sap quan podrà tornar a casa, si és que encara existeix casa seva. És difícil d'assimilar".

"M'impacta molt com les jugadores ja han normalitzat la situació que es viu al país. M'ensenyen fotos i vídeos dels seus barris bombardejats", ha detallat Cortés a SER Catalunya. Els nens són un dels col·lectius més damnificats per aquesta guerra: a causa del bloqueig del comerç del blat, 14 milions de nens tenen risc de morir de gana aquest estiu, principalment a l'Àfrica. "Poca gent era conscient del que significa Ucraïna. És el graner d'Europa. És una barbaritat el que pot comportar aquest conflicte", ha analitzat el tècnic de Balaguer.

El retrobament amb les jugadores de la selecció ucraïnesa ha estat molt bo. "Estan contentes d'estar juntes, però a la vegada pateixen perquè tenen familiars a la guerra i els seus pobles i ciutats estan essent atacats. El futbol les ajuda a passar millor aquest mal tràngol", ha explicat Cortés al 'Què t'hi Jugues!'.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad