Ciencia y tecnología

Vueling opera un vol amb un 72% menys d'emissions de CO2

La reducció de la contaminació ha estat possible per la utilització de combustible sostenible, un avió més eficient i un pla de vol que garanteix un recorregut més curt

La reducció de la contaminació ha estat possible per la utilització de combustible sostenible / Vueling

Lió

El vol Barcelona-Lió que ha sortit aquest dimarts de l'aeroport del Prat ha generat un 72% menys d'emissions de CO₂ que un vol convencional. Bàsicament perquè la meitat del combustible que ha utilitzat és sostenible, perquè s'ha fet amb un model d'avió més eficient i perquè ha seguit un pla de vol pensat per escurçar el recorregut.

El 43% de les emissions s'han estalviat perquè la meitat del combustible d'aquest avió era de l'anomenat sostenible, l'ha produït Repsol, a la planta de Tarragona, a partir de biomassa. Un altre 18% de reducció de CO2 s'ha aconseguit fent servir un avió A320NEO, que és un model més eficient. I un altre 11% s'ha assolit rebaixat amb un pla de vol que escurça la distància recorreguda.

Els responsables de l'espai aeri han autoritzat que aquest vol sortís de Barcelona per la ruta que habitualment fan els avions que arriben al Prat. I també s'ha permès el vol d'aquest avió per un espai aeri militar a Franca on habitualment els avions comercials tenen prohibit volar. Això ha fet que el vol hagi estat més curt i hagi generat menys emissions.

Vueling ha operat aquest "vol verd" especial coincidint amb la celebració a Lió del “Connecting Europe Days”, un esdeveniment sobre mobilitat organitzat per la Comissió Europea. El trajecte ha estat coordinat per ALBATROSS, una iniciativa del programa per al desplegament del Cel Únic Europeu que vol reduir en un 10% les emissions de CO₂ gràcies a l’optimització de les trajectòries aèries.

A Lió també s’està parlant de la necessitat de treballar plegats, institucions, aerolínies, aeroports i productors de combustible per avançar amb la utilització de l’anomenat SAF, combustible sostenible per l’aviació. El director de Sostenibilitat de Vueling, Franc Sanmartí, explica que ara mateix se’n produeix poc i és molt car i que les institucions haurien de donar incentius perquè aquesta situació canviés.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00