Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Els Mossos certifiquen que el Barça va encarregar la creació de comptes a les xarxes per protegir Bartomeu

La policia acredita que el club va falsificar documentació sobre els perfils no oficials i que el president va pagar periodistes

Els Mossos certifiquen que el Barça va encarregar la creació de comptes a les xarxes per protegir Bartomeu

Els Mossos certifiquen que el Barça va encarregar la creació de comptes a les xarxes per protegir Bartomeu

22:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1656677709907/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Josep Maria Bartomeu sempre ha negat que el Barça encarregués a Nicestream la creació de perfils a les xarxes socials. Ho va fer l'endemà que el 'Què T'hi Jugues' expliqués que el club blaugrana tenia contractada una empresa que es dedicava a difamar membres de l'entorn de l'entitat, ho va reiterar en entrevistes posteriors a la publicació de l'auditoria externa de PriceWaterhouse Coopers (PwC) i el portaveu del club, Josep Vives, així ho va explicar també als mitjans de comunicació en la roda de premsa en la que es van presentar les conclusions de la mateixa auditoria. Ara, però, el 'Què T'hi Jugues' ha tingut accés a un informe dels Mossos d'Esquadra afegit a la causa del 'Barçagate' en el que la policia acredita que el club va falsificar documentació sobre l'encàrrec real a Nicestream.

Els Mossos han arribat a aquesta conclusió després d'analitzar els dispositius d'alguns dels investigats. Segons explica la policia catalana, el Barça va fer arribar a PwC un document fals per tal que elaborés l'informe d'auditoria demanat per la junta directiva l'endemà que SER Catalunya expliqués el cas. En el document de l'encàrrec original, el del 2017, s'hi inclou la "creació de comptes no oficials", la "intervenció" i el "blindatge JMB", és a dir, la protecció de la reputació de Josep Maria Bartomeu. Tres anys després i per a l'enviament de documentació a PwC, aquest encàrrec va ser modificat per tal d'incloure-hi protecció al Barça i extreure'n la creació dels perfils a les xarxes. "El treball de PwC va estar condicionat per la documentació fabricada pels investigats, que van manipular la informació que va entregar a l'empresa auditora", diuen els Mossos, que afegeixen que tot allò relatiu als perfils de les xarxes va ser "censurat en el document enviat a PwC".

A més, la policia explica que les dificultats per accedir a la informació es deuen a l'ocultació dels dispositius originals dels investigats. Segons expliquen els Mossos, "algú" del club va ordenar custodiar els dispositius, un fet que es demostra en un missatge enviat per Jaume Masferrer –la mà dreta de Bartomeu– a Sergio Jerez, responsable del departament d'Informàtica el dia 6 de març del 2020, pocs dies després que saltés la notícia a la SER: "Hola Sergi, han passat ja uns dies i no tinc notícies dels nous iphone i MacPro. Ho dic perquè tenim urgència en custodiar els antics. Ja em dius, merci". En aquest sentit, la policia explica que "els [dispositius] que s'estan analitzant per aquesta Unitat son els telèfons que els van substituir". Referent també als dispositius, els Mossos detallen que no existeixen correus electrònics a la bústia de Bartomeu entre el 12 i el 23 de febrer del 2020, justament les dates en les quals es va fer pública la informació.

Pagaments a periodistes

En l'informe entregat a la jutgessa d'instrucció, els Mossos d'Esquadra afirmen, després d'analitzar diversos missatges localitzats, que "JM Bartomeu hauria ordenat pagaments a periodistes afins, fins i tot falsificant factures. Aquests periodistes actuarien, com es veurà en els missatges localitzats, per defensar-lo a ell i difamar candidats rivals que es presentaven a les eleccions del FC Barcelona". El mateix Bartomeu ha realitzat al·legacions a l'informe de la policia en el qual nega rotundament les acusacions i demana a la jutgessa que requereixi les proves "de forma immediata i urgent". Segons l'expresident del club, el que manifesten en el paràgraf anterior és "absoluta i radicalment fals".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00