Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Actualidad

L'empresa química que ha cremat de matinada a la Llagosta no havia superat les darreres inspeccions ambientals

S’hi van detectar incompliments administratius, però també d'emissions a l'atmosfera, producció de residus i contaminació lumínica

Incendi a una planta química de La Llagosta. Imatge dels Bombers de la Generalitat

Barcelona

Hi va haver incompliments el 2019, el 2020 i també l'any passat 2021, data de la darrera inspecció registrada a aquesta empresa anomenada Hebron i que utilitzen un procés químic per a la fabricació de medicaments.

Això en la mateixa setmana que SER Catalunya ha posat xifres a aquests incompliments: només dues de cada 10 empreses considerades de risc pel medi ambient van superar les inspeccions, revisions fetes l'any passat per la Generalitat. A la resta, s'hi van detectar incompliments que, en la majoria de casos, fa anys que s'arrosseguen. I gairebé a la meitat d'empreses inspeccionades s'hi van detectar el que es considera "incompliments greus" de l'autorització ambiental. Aquestes inspeccions es fan des de 2014, com a mínim, un cop cada tres anys

L'incendi de la planta està controlat i no consten persones ferides. Tot i que hi havia una desena de treballadors a la planta quan s'ha declarat el foc. Han cremat unes 100 tones d’una substància química. I fa dues hores s'han aixecat els confinaments. Primer s'ha confinat La Llagosta i posteriorment, per la direcció del vent, de la part sud de Mollet del Vallès i el nucli de població de La Florida, a Santa Perpètua de Mogoda

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad