Sociedad

La bretxa digital afecta a set de cada deu persones que han atès a Càritas Girona

L'entitat demana una aposta ferma per part de l'administració per garantir aquest dret, que amb la pandèmia, s'ha vist més vulnerat.

Presentació de l'estudi sobre la bretxa digital

Presentació de l'estudi sobre la bretxa digital / ACN

Girona

Set de cada deu persones que han atès a Càritas Girona pateix la bretxa digital. És una de les conclusions de l'estudi que ha presentat l'entitat aquest dimarts. La majoria de famílies, un 87%, sí que tenen accés a internet a la seva llar. El problema que han detectat és que una de cada dues persones té una connexió dolenta, la meitat no té les habilitats i competències per desenvolupar-se en un entorn digital, i un 54% de les famílies, no disposa dels dispositius adequats a les seves necessitats. Per exemple, en molts casos, tenen telèfons mòbils, amb els quals no es poden "fer deures, o determinades activitats" com ha explicat, Caye Gomez, de Càritas Girona.

Caye Gomez, de Càritas Girona, sobre la mancança de dispositius adequats

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030271/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de l'entitat apunten que la pandèmia ha accelerat el procés de digitalització, i, per tant, els terminis que les persones necessitem per habituar-nos a determinada tecnologia s'han escurçat. Això, de retruc, accelera el procés d'exclusió social d'aquestes persones.

Caye Gomez, de Càritas Girona, sobre l'acceleració en el procés d'exclusió digital

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030268/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els més afectats, segons l'estudi són famílies monoparentals, persones amb pocs estudis o en situació irregular i gent gran.

L'estudi també ha inclòs propostes de millora. En aquest sentit, demanen potenciar la figura d'una dinamitzadora digital a cada municipi, oferir suport a les entitats socials en projectes de capacitació i empoderament digital, i que les institucions públiques que apostin per polítiques que garanteixin aquest dret d'accés a les tecnologies.

Càritas Girona atén a unes 28 mil persones l'any i per fer aquest estudi s'ha enquestat de manera qualitativa i quantitativa una mostra representativa de 310 persones.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad