La policia investiga fosses comunes a la llera del Besós amb desenes de corders morts

La policia de Montcada i Reixac ha imputat a set persones per la venta il·legal de 301 xais

La policia local de Montcada i Reixac ha imputat almenys set persones per la venta il·legal de xais, ovelles i cabres comprades de forma irregular a diversos punts d'Espanya, segons les primeres hipòtesis. Arran de la denúncia d'un veí, els agents van localitzar 301 animals, amuntegats a diversos horts de Montcada i Reixac, alguns lligats de cames per ser venuts i traslladats per la festa musulmana del sacrifici. La policia local i el SEPRONA, de la Guàrdia Civil, investiguen també diverses fosses comunes a la llera del riu Besós on han trobat desenes de xais, ovelles i cabres mortes o de restes d'aquests animals.

Als imputats se'ls acusa d'un delcite contra salut pública, per vulnerar la cadena alimentària, i de maltractament animal. Després de desarticular el punt il·legal de venta de bestiar, els investigadors van recórrer les zones del riu on han trobat diverses fosses comunes amb restes d'animals. Desenes de xais, cabrits o ovelles, llençats directament entre la vegetació, enterrats en forats o llençats a l'interior de bosses d'escombreries.

A finals de la setmana passada, un veí del municipi va alertar a la policia creient que s'estava celebrant una festa il·legal, al veure desenes de cotxes aparcats al límit d'una zona de barraques del Besós. Quan la policia local va arribar-hi va trobar 301 xais, ovelles i cabres, sense marcar, preparats per la seva venta il·legal. Amb la col·laboració del SEPRONA, van poder alliberar els animals i traslladar-los a un punt segur, en un recinte municipals, abans que siguin assignats a explotacions ramaderes.

Segons fonts consultades, no és la primera vegada que grups com l'investigat compren, sense passar controls, bestiar per a sacrificar-los sense atordiment ni complir els requisits sanitaris. A la zona s'havien apropat diversos compradors per endur-se els xais que havien comprat o aparaulat o reclamar els diners que ja havien pagat. Alguns dels compradors s'enfronten ara a sancions administratives per la compra irregular d'aquest bestiar.

La investigació segueix oberta per identificar el paper dels membres del grup, la majoria dels quals amb antecedents. El preu de venta al mercat de cada cap de bestiar està en torn als 300 euros, per la qual cosa, els acusats podien arribar a ingressar gairebé 90.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00