Sociedad

Jutgen a porta tancada l'acusat que s'enfronta a 81 anys de presó per abusar sexualment de deu nenes a Arbúcies

Segons l'acusació, s'oferia per fer classes particulars gratuïtes a les víctimes

L'acusat d'abusar sexualment de deu menors a Arbúcies

L'acusat d'abusar sexualment de deu menors a Arbúcies / ACN

Arbúcies

A l'Audiència de Girona, aquest dilluns ha començat el judici, a porta tancada, contra un home acusat d'abusar sexualment de 10 menors a Arbúcies. El judici comença mb les declaracions dels familiars de les víctimes. L'acusat està previst que declari dijous.

Es tracta d'un home de 76 anys, que tenia muntat un centre d'activitats i d'acollida a casa seva, on segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, oferia classes particulars a nens i nenes de famílies amb pocs recursos. Es guanyava la confiança de les nenes amb regals, els oferia gelats i els deixava fumar i beure alcohol.

L'acusació pública argumenta que el processat es va aprofitar de la confiança que li depositaven els pares de les menors i de la innocència de les nenes per abusar d'elles de manera continuada: "Les despullava i les tombar bocaterrosa per, a continuació, friccionar el seu penis contra els genitals de les petites. També els hi feia petons a la boca, tocaments als pits i l'obligaven a tocar-li el penis, introduint-lo després a la boca de les menors", exposa la fiscal que considera que "aquestes conductes es van repetir amb freqüència".

Segons l'acusació, els abusos van tenir lloc entre el 2013 i el 2019. El cas es va destapar quan la mare d'una de les nenes, el va sorprendre in fraganti, en el seu domicili, abusant de la seva filla. Arran d'aquest episodi, l'home va ser empresonat i la investigació va trobar nou denunciants més.

La fiscalia l'acusa inicialment de quatre delictes continuats d'abús sexual a menor amb penetració, tres delictes continuats d'abús sexual a menor, un delicte continuat d'abús sexual a menor amb discapacitat, un delicte d'abús sexual a menor i un delicte d'agressió sexual a menor en grau de temptativa.

Demana una pena de 81 anys de presó, 10 anys de llibertat vigilada, inhabilitació per treballar amb menors durant 5 anys i que no es pugui apropar ni comunicar-se amb cap de les víctimes durant un termini de fins a 10 anys, a més d'una indemnització econòmica.

L'advocat de la defensa, Bernat Pladevall, nega les acusacions i demana l'absolució.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad