Sociedad

La vacuna d'Hipra és eficaç davant la variant òmicron

Són els resultats de l'últim estudi de l'empresa, que també ha confirmat que aquesta vacuna funciona bé com a tercera dosi de reforç.

Instal·lacions Hipra

Instal·lacions Hipra / Hipra

Amer

Els últims estudis de la farmacèutica Hipra confirmen que la vacuna contra la Covid-19 és eficaç per les subvariants de la Covid d'òmicron.

Per altra banda, aquest últim assaig també ha servit per comprovar que la vacuna també funciona com a dosi de reforç. És a dir, genera més anticossos en participants que anteriorment s'han vacunat amb dues dosis de Pfizer o Moderna. I, per tant, si s'utilitza la d'Hipra com a tercera dosi, la protecció dura més que amb les vacunes que hi ha ara disponibles.

En relació amb la seguretat de la vacuna, durant els assaigs clínics s'ha demostrat que la vacuna té un bon perfil de seguretat i de tolerabilitat i no s'han detectat efectes adversos rellevants als participants de l'estudi.

Assaig per la quarta dosi

A finals d'estiu Hipra començarà un nou assaig clínic per saber com funcionaria aquesta vacuna si es posa com a quarta dosi.

A l'assaig hi participaran un total de 200 persones voluntàries procedents de deu hospitals d'Espanya. D'aquests participants, la meitat han rebut anteriorment dues dosis de la vacuna de Pfizer i una dosi de la vacuna d'Hipra. L'altra meitat haurà rebut tres dosis de la vacuna de Pfizer.

El març passat l'Agència Europea del Medicament va començar una revisió contínua de la vacuna d'Hipra. El pas previ a la comercialització de la vacuna.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad