Sociedad

Catwind: el quart parc eòlic marí projectat al golf de Roses

És el parc més gran i tindria una potència de 1.200 MW

Recreació de com es veuran els molins des de l'Estartit, segons els promotors del parc eòlic marí Tramuntana

Recreació de com es veuran els molins des de l'Estartit, segons els promotors del parc eòlic marí Tramuntana / Cedida a l'ACN

Roses

Catwind és el nom del quart parc eòlic marí que s'ha projectat al golf de Roses. És el més gran i se suma als altres tres que hi ha projectats a aquesta zona de l'Alt Empordà, l'única zona prevista com a àrea prioritària als Plans d'Ordenació de l'Espai Marítim (POEM) que el govern està ultimant.

El projecte va entrar al Ministeri per a la Transició Ecològica a mitjans de juny i es troba en fase de consultes prèvies, tot i que encara no hi costa documentació. L'impulsa una societat del grup COBRA, que també ha projectat dos parcs flotants més a Galícia i a Andalusia. Aquest nou parc és el més gran que s'ha projectat, té una potència de 1.200 MW i doblaria l'energia produïda del primer que es va plantejar, i el que té la tramitació més avançada, el Tramuntana, que té una potència de 500 MW.

Una filial d'Iberdrola hi projecta l'anomenat parc Gavina també amb 500 MW de potència i l'enginyeria basca Saitec en preveu un tercer, amb només cinc aerogeneradors i una potència de 50 MW. Els molins, batejats amb el nom Medfloat Pilot Parc, se situarien a uns 15 quilòmetres del Cap de Creus i produirien l'energia equivalent al consum anual de 50.000 llars. Es tractaria d'un projecte pilot amb una tecnologia desenvolupada per la mateixa companyia (SATH) i de la qual ja se n'està fent una altra prova al port de Bilbao.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad