Sociedad

La Seu Vella sabrà al moment d'on són els visitants que té

Amb tecnologia de l'empresa ICG Software podrà tenir informació immediata tant de volum de visitants com de les procedències. També de les hores i dies amb més afluència. Això permetrà millorar la gestió i l'atenció al visitant. També la promoció del monument

Més de 80.000 euros per modernitzar i millorar la gestió del monument.

Lleida

ICG Software, el primer patrocinador del Consorci del Turó de la Seu Vella al 2010, ha renovat aquest juliol de 2022 la seva aposta pel monument amb un conveni que tindrà una durada de 4 anys amb uns altres 4 renovables per un import superior als 80.000 euros.

El conveni, signat aquest dimarts però que ja s'ha començat a implementar, permetrà modernitzar els sistemes informàtics per al a gestió del monument i també millorar la informació rebuda per tal d'ajustar l'oferta (dies i hores d'obertura, espais disponibles o fins i tot activitats complementàries) a la demanda real que registra la Seu Vella.

Per exemple, es podrà conèixer al moment quants visitants té (i ha tingut fins al moment de la consulta) el monument, fer estadístiques comparatives amb altres anys, mostrar quins dies i quines hores tenen més afluència, i també d'on són els visitants. Això ha de permetre, segons el gerent del Consorci,  Joan Baigol, ajustar la promoció del monument al seu públic i, si cal, "modificar les llengües en què s'editen els fulletons informatius o en què s'enregistren els àudios sobre els diferents punts d'interès patrimonial i artístic de la Seu Vella". També ajudarà a veure que hi ha activitats que tenen més èxit que unes altres, que cal reforçar l'atenció a recepció en unes hores més que no en unes altres i que la promoció ha d'anar cap a un públic que potser ara no se'l té prou en compte perquè no hi ha la informació que permeti saber-ho. Ara, amb les diferents tecnologies aportades per ICG Software, aquesta informació hi serà.

Tot plegat s'ha explicat en l'acte de signatura de la renovació del conveni en que el grup tecnològic ICG, a través de la seva Fundació -presidida per l'ex alcalde de Lleida Antoni Siurana-, en què també hi han participat el president de l'empresa, Andreu Pi; l'alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo i el delegat de la Generalitat, Bernat Solé.

Una altra de les novetats tecnològiques que la Seu Vella podrà oferir és que a través del codi QR que li surt al visitant imprès a l'entrada, podrà resseguir els llocs més importants del monument amb una audioguia que s'activarà al smartphone de cada visitant quan es vagi apropant a aquests punts.

Creixement

D'altra banda, Baigol ha explicat que si bé en visitants encara aquest 2022 estan per sota de 2019, sí que han incrementat respecte a abans de la pandèmia les persones que participen en activitats a la Seu Vella, com ara els estudiants que trien aquest monument per l'acte de lliurament de les orles universitàries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00