Llapis de memòriaLlapis de memòria

Maria Vila: "Durant la pandèmia es van vulnerar molts drets"

L'advocada ha visitat el 'Llapis de memòria' per parlar de música i drets

Llapis de memòria. María Vila (28/07/2022)

Llapis de memòria. María Vila (28/07/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220728_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Maria Vila és advocada i tertuliana en alguns mitjans de comunicació, com SER Catalunya, on ha participat en el programa matinal de l''Aquí Catalunya'. Opina sobre allò que sap, i del qual no en sap no ho fa, assegura. Va pensar a estudiar periodisme, però es va acabar decantant pel dret. Intenta, sempre que pot, esmenar el discurs social del "políticament correcte". Per això, les cançons d'estiu que ha presentat al 'Llapis de Memòria' destaquen per ser variades i alguna d'elles molt incorrecte.

És especialista en dret privat comparat, el que té a veure amb alguna administració i la interacció entre sistemes jurídics de diferents països. "Trobo la diversió en la negociació, la persuasió i l'estratègia" del dret, explica Vila encantada amb la seva professió. Va fundar l'associació "Drets", i amb aquesta experiència pot explicar que a "les associacions sempre hi ha el risc que siguin copsades per algun partit".

"Durant la pandèmia es van vulnerar molts drets, va ser un desastre": "És molt difícil expressar això sense ser titllat de negacionista", assegura l'advocada. Vila puntualitza que, tot i que no nega l'existència de la Covid-19, les mesures presses durant la pandèmia, com el confinament domiciliari i les multes derivades d'aquest, van ser un "despropòsit". "Pot semblar una exageració", comença Vila, "però vaig entendre com s'instauren els règims autoritaris. Es va jugar amb les passions més baixes, amb la por" d'un gruix molt gran de la societat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00