Actualidad

Agents de paisà i escorcolls a la porta: es redobla la pressió contra les punxades

La patronal de l'oci nocturn confia que el fenomen es desinfli gràcies a mesures de seguretat com controls a l'entrada i sortida dels locals

CRÒNICA Andrea Villòria. Agents de paisà i escorcolls, contra les punxades

CRÒNICA Andrea Villòria. Agents de paisà i escorcolls, contra les punxades

00:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659595045498/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Es redobla la pressió a discoteques i altres espais d'oci nocturn per acabar amb les punxades, que en les últimes setmanes han denunciat una vintena de joves a Catalunya. Molts locals han augmentat els controls per entrar i ja s'estan coordinant amb els Mossos d'Esquadra per revisar les càmeres dels establiments on s'han produït la majoria de casos. En els municipis com Lloret de Mar, agents de paisà dels Mossos s'han introduït en alguns d'aquests locals. A Lleida, empresaris de la nit i Guàrdia Urbana han pactat un protocol per controlar no només l'entrada, sinó la sortida de les discoteques.

La policia catalana treballa amb sigil per aclarir el mòbil de les punxades, que fins ara no han donat positiu en cap substància tòxica ni cap droga, ni tampoc han precedit cap agressió sexual ni robatori. Segons fonts properes a la investigació, als municipis més afectats, com Lloret de Mar, els Mossos actuen ara amb agents de paisà que s'han introduït a les discoteques amb les que col·laboren. Els locals on s'han produït les punxades denunciades ja han fet arribar les càmeres a la policia, tot i que segons fonts del sector, no hi ha han pogut veure cap comportament anòmal. Des del Departament d'Interior asseguren que els Mossos han fet avenços, malgrat que, ara per ara, totes les hipòtesis segueixen obertes.

Escorcolls a la porta

La policia local de Lleida ha estat la primera, i de moment l'única, en arribar a un acord amb el sector de la nit que contempla els escorcolls a l'entrada de les discoteques. L'acord també contempla que si veuen res estrany, els vigilants de la porta demanin el DNI als acompanyants de les dones al moment de sortir, per assegurar que van amb qui volen i quan volen. En declaracions a SER CATALUNYA, la patronal de l'oci nocturn assegura que, de facto, els vigilants de discoteques ja estan fent aquests escorcolls a tot Catalunya.

"Hem incrementat els controls en accessos per part dels vigilants de seguretat, que són les persones que poden escorcollar les persones, i evidentment, si algú no accepta ser escorcollat, no podrà entrar, per dret d'admissió", afirma Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, que confia que el fenomen anirà a la baixa, gràcies en part a mesures de seguretat com els escorcolls a la porta o la implementació d'un distintiu internacional de seguretat, que contempla l'ús de càmeres, "tapagots", més vigilants o formació en termes de violència sexual, i que esperen obtenir una trentena de discoteques de Catalunya.

Des de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn admeten, però, que en grans discoteques, aquests registres són inviables. "El problema el tenim a locals molt grans, que hi ha un aforament superior, ja que escorcollar a tothom implicar més lentitud a les cues", explica Fernando Martínez, el director de la federació.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad