Sociedad

Els restauradors d’Enric Granados: “Paguem justos per pecadors”

L’Ajuntament escurça l’horari de les terrasses del carrer per les queixes veïnals, però els restauradors creuen que se’ls assenyala injustament

Barcelona

El soroll a Barcelona eleva la tensió entre els restauradors, els veïns i l'ajuntament. El govern d'Ada Colau ha decidit que les terrasses del carrer Enric Granados hagin de tancar una hora abans, a mitjanit els divendres i dissabtes, i a les onze la resta de dies. És una de les mesures preses per fer front a les queixes del veïnat, en un dels onze punts més sorollosos de la ciutat. Els restauradors, però, posen el crit al cel.

El Gremi de Restauradors ja ha posat el crit al cel per l'afectació que tindrà en els negocis de la zona, però també perquè estan convençuts que la mesura s'extendrà en altres zones de la ciutat. El director del gremi, Roger Pallarols, reclama que se’ls “assenyala” d’un problema que no en són responsables, i que l’Ajuntament “vol seguir vivint en una ciutat pandèmica”. Al Bar 4 Latas, el cambrer es queixa. Diu que “no és just” i que una hora els perjudicarà molt el negoci. És una opinió que comparteix, una mica més amunt del carrer, el propietari d’Els ous: “Paguem justos per pecadors, tots, per uns pocs que fan soroll”. A la Bodega Picarol recalquen que la mesura els “ensorrarà el negoci”, expliquen que alguns dels seus clients “venen precisament a les últimes hores de servei”.

Per la seva banda, les associacions de veïns fa setmanes que reclamen mesures per poder descansar davant d'aquesta problemàtica. Dijous passat una trentena de persones de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) es van concentrar davant de la patronal de restauradors per fer pressió per frenar el soroll a la ciutat. La Rosa, veïna del Raval, una altra zona amb diversos punts designats com a molt sorollosos, diu que fins i tot algunes nits amics seus o familiars l’han “acollit a casa perquè pogués dormir”. Reclama que té soroll de set de la tarda a set del matí i en responsabilitza també els skaters i els serveis de recollida d’escombraries municipals.

Més enllà d’Enric Granados, l’Ajuntament està preparant mesures per a les altres deu “zones acústicament tensionades en horari nocturn”, que es van determinar a través d’uns sonòmetres instal·lats en edificis d’arreu de la ciutat. Són els carrers de Joaquim Costa, Almirall Churruca, Rogent, Allada-Vermell i Nou de la Rambla, les places d’Osca i de George Orwell, la rambla del Poblenou, el triangle lúdic de la zona dels bars de Marina i les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució al barri de Gràcia.

En aquests punts el soroll nocturn supera habitualment en més de 3 decibels els límits permesos per la Organització Mundial de la Salut, que són 45 db. De fet, en alguns moments, el soroll en aquests punts arriba als 70 db.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad