Llapis de memòriaLlapis de memòria

Pepe Zapata: "Fa molta ràbia que als plans d'estudi desapareguin les arts"

L'actor i gestor cultural ha visitat el 'Llapis de memòria' i ha posat la cultura al centre

Llapis de memòria. Pepe Zapata (03/08/2022)

Llapis de memòria. Pepe Zapata (03/08/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220803_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pepe Zapata és actor, gestor cultural i director del TRESC, la Comunitat de Cultura. Intenta compatibilitzar totes tres feines per poder situar la cultura on ell creu que és el lloc més important: el centre de tot. Va començar a fer teatre a la universitat i, des de llavors, no ha parat d'involucrar-se en projectes culturals. Les cançons d'estiu que ha presentat avui han recorregut la seva vida personal i professional.

"Fidelitzar i captar són dos objectius molt diferents, és complicat que l'espectador que ha vingut no marxi", explica. Zapata considera que l'educació és la clau per fomentar la cultura. I per contra, valorar que "fa molta ràbia que als plans d'estudi desapareguin les arts" tot i que paradoxalment cada vegada més "les grans corporacions busquen incorporar filòsofs i pesadors als seus equips perquè necessiten el vessant més humanista". Com a director de comunicació del Mercat de les Flors es va adonar que, a més, "no hi ha els mateixos referents en el món del teatre que en el de la dansa".

Zapata ha vist des de dins com el teatre i el món cultural s'ha anat transformant amb el temps. "La cultura està en procés de fer una bona transició cap a la digitalització", analitza. Per a ell, "no tota la digitalització val, l'online requereix una estratègia i una creativitat específica" que no consisteix únicament a "posar una càmera davant l'escenari i després pujar-ho al YouTube". Gran part dels canvis s'han vist forçats per la pandèmia de la Covid-19: "ha servit per obrir-nos a noves alternatives, al teatre ara hi ha gent més diversa perquè hi ha oferta més diversa".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad