Llapis de memòriaLlapis de memòria

Pepe Zapata: "Fa molta ràbia que als plans d'estudi desapareguin les arts"

L'actor i gestor cultural ha visitat el 'Llapis de memòria' i ha posat la cultura al centre

Llapis de memòria. Pepe Zapata (03/08/2022)

Llapis de memòria. Pepe Zapata (03/08/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220803_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pepe Zapata és actor, gestor cultural i director del TRESC, la Comunitat de Cultura. Intenta compatibilitzar totes tres feines per poder situar la cultura on ell creu que és el lloc més important: el centre de tot. Va començar a fer teatre a la universitat i, des de llavors, no ha parat d'involucrar-se en projectes culturals. Les cançons d'estiu que ha presentat avui han recorregut la seva vida personal i professional.

"Fidelitzar i captar són dos objectius molt diferents, és complicat que l'espectador que ha vingut no marxi", explica. Zapata considera que l'educació és la clau per fomentar la cultura. I per contra, valorar que "fa molta ràbia que als plans d'estudi desapareguin les arts" tot i que paradoxalment cada vegada més "les grans corporacions busquen incorporar filòsofs i pesadors als seus equips perquè necessiten el vessant més humanista". Com a director de comunicació del Mercat de les Flors es va adonar que, a més, "no hi ha els mateixos referents en el món del teatre que en el de la dansa".

Zapata ha vist des de dins com el teatre i el món cultural s'ha anat transformant amb el temps. "La cultura està en procés de fer una bona transició cap a la digitalització", analitza. Per a ell, "no tota la digitalització val, l'online requereix una estratègia i una creativitat específica" que no consisteix únicament a "posar una càmera davant l'escenari i després pujar-ho al YouTube". Gran part dels canvis s'han vist forçats per la pandèmia de la Covid-19: "ha servit per obrir-nos a noves alternatives, al teatre ara hi ha gent més diversa perquè hi ha oferta més diversa".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00