Sociedad

Agressió homòfoba a la Rambla de Figueres

Hi ha dos joves detinguts i tres més investigats per insultar i agredir un grup de ballarins · Quatre d'ells són menors d'edat

La companyia Eyas Dance Project durant la seva actuació el passat 3 de juliol a la Rambla de Figueres / ACN

Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves i n'investiguen tres més per la seva presumpta relació amb una agressió a un grup de ballarins a principis de juliol a la Rambla de Figueres. Va passar en el marc del festival Figueres es mou el 3 de juliol passat al vespre. Hi actuava la companyia valenciana Eyas Dance Project i el duet italià Ivonna. Durant la seva actuació un grup de joves que eren enmig del públic van cridar insults homòfobs.

Quan va acabar l'actuació els ballarins de les dues companyies van anar a sopar junts i, en sortir, passant per la rambla es van tornar a trobar amb el grup que els havia insultat. Segons van denunciar després, un dels joves va dir "mireu el maricon que ballava". Llavors, els quatre nois i una noia els van abordar i els van donar coces i cops de puny. Els ballarins van aconseguir escapar-se per un dels carrers que donen a la rambla i van arribar a l'hotel.

Els artistes van presentar una denúncia uns dies després a la policia d'Alacant -on continuava la seva gira- que ho va traslladar als Mossos d'Esquadra. Ara n'han dtingut dos i els altres tres els investiguen. Els quatre menors han de declarar davant la Fiscalia de Menors i el de 21 anys ho farà davant el jutge pel presumnpte delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i per un altre de lesions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00