Sociedad

La pedra danya unes altres 140 hectàrees de fruiters de Segrià i Noguera

L'afectació es concentra, segons la Generalitat, a camps de La Portella i Albesa, amb danys d'entre el 30 i el 50% de finques de fruita d'os i pera

Efectes de la pedregada d'aquest dimecres a la nit en nectarines que quedaven per collir. Foto cedida per Asaja.

Lleida

La pera llimonera, que tot just ha començat a collir-se, i la pera Conference poden ser dues de les varietats perjudicades per aquesta nova tempesta, que ha acabat d'enfonsar la fruita d'os del Segrià que quedava per recollir.

No fa ni una setmana de l'última calamarsada, que va perjudicar 231 hectàrees de fruiters i els pagesos alerten que divendres se n'espera una altra de pitjor.

Des d'Asaja, Pere Roqué, avisa que si la campanya es preveia pobra per la gelada d'abril i la sequera de juliol, ara els pronòstics no poden ser més pèssims. "L'any 22 segurament serà recordat no tan sols el sector de la fruita, sinó el sector agrari en general com dels pitjors dels últims 30 anys".

Des de la Unió de Pagesos també es lamenta aquesta situació, que perjudica fruita i cereal, i s'avisa que a la tardor el preu del pa i d'altres aliments de primera necessitat poden pujar molt més del que ho han fet fins ara.

180 milions en cereal

De fet, segons UP, a Catalunya s'han perdut 180 milions d'euros del cereal d'hivern per l'efecte de la sequera, les gelades i els cops de calor. I és que, segons el sindicat agrari, els rendiments en cereal de secà han anat  entre el 40 i el 50% de la mitjana productiva a Barcelona, Lleida i Tarragona, i en cereal de regadiu, les pèrdues han estat del 35% de mitjana en aquests territoris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00