Sociedad

Proves de competències de quart d’ESO amb resultats preocupants

El nivell acadèmic dels alumnes catalans cau en totes les matèries, segons revelen les proves de competències bàsiques que més de 80.000 estudiants van fer el mes de març passat. Matemàtiques i anglès són les que registren pitjors rendiments

agencia ical (agencia ical)

Barcelona

Segons els resultats de les proves, que avui avança el diari La Vanguardia, el 40% de l'alumnat de quart d'ESO (de 16 anys) se situa en nivells baixos en les competències bàsiques. Matemàtiques obté el pitjor resultat en 11 anys, amb poc més de 61 punts, en una escala de puntuació de 0 a 100. Dos de cada 10 alumnes no passen l'examen.

Només les llengües catalana i castellana es mantenen en la mitjana desitjable de 70 punts. Amb tot, 9 de cada 10 alumnes cometen faltes d'ortografia: presenten una mitjana de 6 errors per text escrit. Segons les proves, el domini del castellà és lleugerament superior al del català.

Aquest és el tercer curs en què es confirma un descens del nivell acadèmic, i el Departament d'Educació ho atribueix a la pandèmia i a les condicions en què han hagut de treballar les escoles.

La conselleria es compromet a analitzar les dades per donar la resposta més adequada a cada centre.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad