Actualidad

Recupera una carta 40 anys després: "Qui sap si ara tindré una amiga a qui escriure"

Una usuària de Twitter troba una carta de 1984 passejant per Barcelona i el seu autor, des de Vietnam, reconeix la lletra: "Em sorprèn que m'hagi passat a mi"

REPORTATGE de Gemma Alegrí. Una usuària de Twitter troba una carta de 1984 passejant per Barcelona.

REPORTATGE de Gemma Alegrí. Una usuària de Twitter troba una carta de 1984 passejant per Barcelona.

02:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1659699495244/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Hola gent! Ja som aquí. La cosa canvia totalment al Centre d'Instrucció de Reclutes, però esperem que dintre d'una, dues o o tres setmanes tot sigui normal". Així comença la carta que en Xavi Coll va escriure fa quatre dècades, i que la Milena Duch va trobar caminant pel barri de Gràcia. Ella va decidir penjar-ne una fotografia a les xarxes i Twitter va fer la resta. Vuit hores després, des de l'altra punta del món, al Vietnam, i estant de vacances, en Xavi va reconèixer la seva lletra. SER CATALUNYA ha pogut parlar amb tots dos.

"Vaig veure un paper plegat a terra, molt ben escrit, per sorpresa meva tenia data de 1984", recorda en una conversa la Milena. A 10.000km, es feia la màgia. "Una amiga em va enviar l'enllaç del tuit de la Milena i em va preguntar si el noi que firmava la carta era jo. I... sí, ho era", s'exclama. Tots dos s'han posat en contactei han quedat que es trobaran al setembre perquè ell pugui recuperar la carta.

En declaracions a SER Catalunya, expliquen que la troballa ha estat una autèntica sorpresa per a tots dos. "Vaig veure que era d'algú que escrivia a algun conegut sobre la seva experiència fent el servei militar a Biscaia", exposa ella. A la missiva, en Xavi hi va escriure les malifetes dels "bisabuelos", els soldats més veterans que empipaven els més joves, i que esperava aconseguir un permís aviat, tot i que era "bastant probable no tenir-lo fins passat Setmana Santa", segons relatava a l'escrit.

"Aquí les coses són clares: un s'ha de buscar la vida com pot per no fer guàrdies i jo potser m'he trobat un xollo", confessava en aquella carta en Xavi als seus amics. "Jo vaig arribar a la mili i no sabia fer res, no tenia cap ofici. Va passar la gent de la banda, em van fer bufar i em van dir: 'tu, de corneta", recorda en Xavi, per telèfon 40 anys després.

En Xavi té molt clar que vol recuperar la carta i, fins i tot, es planteja guardar-la d'una manera especial: "Amb tot el que està passant, crec que l'emmarcaré". Ara, espera esbrinar-ne alguna cosa més, perquè la sensació que té és de misteri: "Vull saber d'on ha sortit la carta". A banda de la sorpresa i el neguit, sent agraïment, sobretot, cap a la Milena. "Li dono les gràcies per haver-la trobat, llegit i interessat per una part molt petita de la meva vida. Qui sap si a partir d'ara tindré una amiga a qui enviar-li cartes".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad