Llapis de memòriaLlapis de memòria

Eudald Carbonell es retira l'any que ve: "Tinc por a perdre el temps"

L'arqueòleg Eudald Carbonell ha analitzat l'evolució de la humanitat al 'Llapis de memòria'

Llapis de memòria. Eudald Carbonell (08/08/2022)

Llapis de memòria. Eudald Carbonell (08/08/2022)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20220808_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'Eudald Carbonell és arqueòleg, codirector del Projecte Atapuerca i director general de la Fundació Atapuerca. Al 'Llapis de memòria' ha explicat que un dels seus grans errors ha estat viatjar només per feina, no per plaer. Tot i això, ha fet expedicions arqueològiques arreu del món: Mèxic, Tadjikistan o Algèria, entre molts d'altres. Carbonell defineix l'arqueologia com un treball en equip que necessita "tenir un coneixement interdisciplinari".

"La globalització és l'error més gran de la humanitat. Ens ha portat a un tipus de pensament únic que ha posat en perill la nostra pròpia evolució. Hem de crear diversitat", analitza. Per això, considera que "si els humans som intel·ligents per adaptar-nos als canvis, farem espècies artificials". Carbonell aposta per una "evolució responsable" i un "progrés conscient": Em diuen que soc catastrofista, però estem creant unes condicions socials en el planeta que aniran en contra nostre.

"L'espècie és imbècil", ha repetit en diverses ocasions durant el programa. "Les injustícies són quelcom que sembla molt eteri, però estem parlant de coses molt concretes. Veure la gent patir és terrible", ha exposat Carbonell. Com a home completament polititzat ha assegurat que "si hi hagués una dictadura, la meva feina seria anar-hi en contra. A la vida no sempre es pot ser conseqüent, però amb les coses fonamentals cal ser-ho". Carbonell es retira l'any que ve, fet que no li impedirà continuar contribuint a generar coneixement, "tinc por a perdre el temps".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad