Sociedad

No sortiran a caçar senglar

Un centenar de colles de caçadors de la Federació Territorial de Girona decideixen no començar la temporada de caça d'aquest animal pel "menyspreu" de l'administració

Senyal d'una batuda.

Senyal d'una batuda. / ACN

Girona

A menys d'un mes de l'inici de la temporada de caça del senglar, els caçadors gironins diuen que es queden a casa; que no sortiran a caçar aquest animal que cada dia és més present a tot arreu.

La temporada de caça major comença el 4 de setembre i només sortiran a matar senglars, adverteixen, si és necessari per protegir conreus. El motiu, asseguren, és el "menyspreu" continuat de la Generalitat, a qui acusen de tenir aturat des de fa més de 30 anys el reglament d'accés al medi natural o la definició de gossera esportiva, cosa que els obliga a disposar de nucli zoològic, entre d'altres. Però el que els ha fet donar aquest pas de no sortir a caçar ha estat una modificació de l'ordre de vedes que els obliga a comunicar les batudes amb antelació.

En un comunicat penjat a la web de la Federació de Caça de Girona que subscriuen un centenar de colles diuen que aquest requisit "és impossible" de complir perquè aquests animals "son vius i estan en constant moviment" i que qualsevol irregularitat en aquest formalisme els pot deixar sense cobertura d'assegurança en cas d'accident. Això, afegeixen, podria tenir conseqüències importants per als caçadors i les colles.

La Federació de Caça ha portat aquest punt del reglament als tribunals però encara no hi ha sentència -el jutjat no va acceptar emprendre mesures cautelars- i, per tant, consideren que el més sensat és no moure's. Només ho faran si hi ha danys a l'agricultura.

La decisió arriba quan el senglar segueix en expansió a les comarques de Girona on, sense anar més lluny, la setmana passada un d'aquests animals va mossegar una nena al mateix centre de Cadaqués.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00