Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

David Valero: "La qualificació del deute del Barça com a triple B és un bon resultat"

Avui al 'Què T'hi Jugues!' parlem amb l'economista David Valero per entendre què implica que el deute del Barça sigui triple B

David Valero: "La qualificació del deute del Barça com a triple B és un bon resultat" "

David Valero: "La qualificació del deute del Barça com a triple B és un bon resultat" "

11:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660216805939/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça ha demanat una segona opinió i ha donat els seus fruits. Parlem de l'emissió de deute. Malgrat els esforços econòmics per millorar la situació, la previsió amb l'agència Fitch- una de les tres grans- va quedar-se en triple B, el mateix resultat que ara fa un any. La segona opinió els deixa en el mateix nivell de deute, però la perspectiva ha canviat i ara és d'estabilitat. Això es tradueix que, si el Barça ha d'emetre més deute, tindrà opcions més favorables al mercat. Tant en quantitats com en els interessos. Una projecció vital, sabent que el club ha d'afrontar la construcció del nou estadi. Una operació que necessita una injecció de 1500 milions.

Al 'Què T'hi Jugues!', l'economista David Valero ens explica els detalls de la segona avaluació, i ens tradueix alguns dels conceptes més complexos. Començant pel rating, que és el mètode amb què s'ha avaluat el deute del Barça en dues ocasions ."Les agències de rating són la columna vertebral del món financer", clarifica Valero. El sector està farcit d'entitats que emeten deute i d'altres que volen comprar-ne. "És dins d'aquest oceà que necessites que algú te'ls qualifiqui", concreta l'economista. El criteri es basa en les probabilitats que el retorn de l'emissió quedi impagat.

Aquest tipus de qualificacions van quedar molt tocades durant la crisi del 2008. Actius, aparentment molt ben considerats, van enfonsar-se deixant al descobert que eren productes financers tòxics. Des d'aleshores la majoria d'actius han rebaixat la qualificació. És difícil topar-se amb ratings 'A' o 'triple A'. Per aquest motiu, Valero considera que el Barça no treu tan males notes: "Que el deute del Barça es qualifiqui com a triple B és molt correcte".

Aleshores, per què el Barça ha insistit a tenir una segona opinió? Un dels motius, es pot trobar que, mentre Finch considerava negatiu que el Barça hagués d'invertir en el nou estadi, el segon estudi ho interpreta en un sentit oposat. Poder-s'ho permetre vol dir que el Barça té unes perspectives de futur bones. En economia, de vegades es necessita que 2+2 no siguin 4.

Però Valero no creu que sigui un cas de buscar un resultat a la carta. "Quan es contracten no saben quin resultat tindran", considera l'economista que obre la possibilitat, que, així i tot, encara tingui més temps la primera avaluació: "El 90% d'emissions les fa una de les tres agències. Per tant, és possible que vesteixi més Finch que no Morning Star". En tot cas, qui està més interessat en què el Barça tregui bones notes és Goldman Sachs, amb qui el Barça s'ha recolzat per endeutar-se.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad