Directo

HOY POR HOY Sigue en directo el programa especial desde Salamanca, con Àngels Barceló

Sociedad

Els Bombers obriran una nova seu per fer rescats de muntanya al sud de Catalunya

Aquesta tardor els GRAE, els bombers de rescat, estrenaran base a Valls per actuacions als Ports de Beseit o Prades

Entrevista a Alfons Estrelich, sargent dels GRAE. Els Bombers obriran una nova seu per fer rescats de muntanya al sud de Catalunya

Entrevista a Alfons Estrelich, sargent dels GRAE. Els Bombers obriran una nova seu per fer rescats de muntanya al sud de Catalunya

04:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660649698332/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els Bombers obriran una nova seu a Valls per fer rescats de muntanya al sud de Catalunya. Serà la quarta base dels GRAE, el Grup d'Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat. Segons ha pogut saber SER CATALUNYA, els Bombers preveuen tenir el nou grup de rescat llest aquesta tardor, entre octubre i novembre.

Fins ara els GRAE, els bombers que fan rescats a la muntanya, tenien només tres bases: A la Seu d'Urgell, a Cerdanyola del Vallès i a Olot. Aquesta tardor entrarà en funcionament una quarta, al parc de Valls, per reforçar la obertura a la zona dels Ports de Beseit o de Prades. El grup, però, podrà donar assistència a qualsevol part del territori si els efectius de la base més propera estan treballant en un altre rescat.

Ara, segons fonts del cos, s'està acabant de gestionar el nou personal i d'adaptar el parc. Un cop estigui llest, el nou grup dels grae treballarà durant un temps acompanyant altres unitats GRAE per anar agafant expertesa. L'objectiu és que a la tardor puguin fer rescats en solidari.

En el que portem d'estiu, els mesos de juny i juliol, els GRAE han fet més de 350 serveis. El mes d'agost és quan més accidents a la muntanya es produeixen. L'any passat els Bombers van fer gairebé 300 rescats, és a dia, 10 al dia. La majoria, 7 de cada 10, de senderistes que havien patit una caiguda durant la travessa. Els dies de més activitat són dissabte i diumenge i les zones amb més accidents són el Pedraforca i Montserrat, a més del Pirineu.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad