Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Óscar Cano: "Juntar Pedri, Busquets y Bernardo Silva sería orgásmico"

Avui al 'Què T'hi Jugues' parlem amb l'entrenador Óscar Cano, que va coincidir amb Xavi a Qatar

Óscar Cano: "Juntar Pedri, Busquets y Bernardo Silva sería orgásmico"

Óscar Cano: "Juntar Pedri, Busquets y Bernardo Silva sería orgásmico"

15:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660651137572/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

"Juntar a Pedri, Busquets y Bernardo Silva sería orgásmico". I ho justifica posant com a mirall el domini de Iugoslavia amb el bàsquet: "En Yugoslavia empezaron a ganar cuando pusieron a los buenos, y no priorizando si necesitaban un base". El paral·lelisme és clar. Entre perfil- portar dos laterals- i nivell - Bernardo Silva- Cano tria la segona opció. "Yo siempre apuesto por los buenos jugadores", resumeix al 'Què T'hi Jugues!".

L'entrenador de Granada és un dels estudiosos del joc de posició. Però també l'ha aplicat. Va entrar-hi en contacte directe de la mà de Xavi, amb qui va coincidir a Qatar. Cano creu que part dels problemes del Barça venen perquè els últims anys s'ha reduït a valorar els jugadors pel perfil. "Se decía que cualquier jugador de la cantera tenía nivel para jugar en el primer equipo, y no es así.", critica l'ex del Castelló.

Un exemple concret el trobem en Dest. El lateral no s'ha guanyat la confiança de Xavi, i s'ha especulat sobre si era el perfil idoni per l'equip. Per Cano, els motius els hem de buscar en si Xavi creu que no té prou impacte a nivell competitiu, i no tant en si compleix o no un rol específic. Jordi Alba va ser un dels assenyalats en l'empat contra el Rayo amb què el Barça va debutar a la lliga. "Si el equipo no es redondo los jugadores parecen peores de lo que son", el defensa Cano que qualifica al de l'Hospitalet com un dels millors jugadors de la seva posició. "Si el equipo es harmónico Alba me parece un jugador muy importante, tiene un perfil diferencial".

Del partit del Rayo també s'ha criticat el rol dels interiors. Sobretot l'altura. Cano creu que s'ha d'evitar encorsetar quin ha de ser el rol dels jugadors. "Es una tendencia macabra que va en contra si se quiere jugar al mejor nivel", valora l'entenador. Cano recorda que el futbol és dinàmic, no mecànic i que molts cops "las cosas grandes pasan porque el jugador se salte las normas", adverteix l'entrenador. Els grans equips s'ordenen jugant. Per parlar de bons jugadors Cano en cita a un: Lampard deia que els bons jugadors mai juguen en una posició concreta, sinó que juguen a prop.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad