Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

"Lewandowski és un dels tres millors '9' dels últims 30 anys"

Avui al 'Què T'hi Jugues!' l'Àlex Delmàs analitza els noms pròpis del Barça - Valladolid

Àlex Delmàs: "Lewandowski és un dels tres millors '9' dels últims 30 anys"

Àlex Delmàs: "Lewandowski és un dels tres millors '9' dels últims 30 anys"

16:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1661776560394/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Barça ja té la primera victòria de la temporada a casa. El 4-0 contra el Valladolid va deixar detalls de per on es construirà l'equip de Xavi amb Lewandowski o Èric Garcia com a destacats i els capitans Jordi Alba i Piqué com a absències. L'analista Àlex Delmàs posa la lupa sobre les figures que va deixar el partit al 'Què T'hi Jugues!'.

"Lewandowski és brutal", valora Delmàs. Contra el Valladolid, el polonès va fer un doblet per col·locar-se, amb quatre gols, al capdamunt del rànquing golejador de la lliga, que comparteix amb Benzemà i Borja Iglesias. Però Delmàs creu que és la resta el que fa del '9' del Barça el davanter que és: " Lewandowski va més enllà dels gols. Destaca pel quan fa les coses. Sap quan ha de saltar a la pressió, el timing de les jugades, i sobretot té prou mentalitat com per estimular al grup i fer de líder amb els companys." Aquest to polifacètic, que allunya el polonès del perfil de "davanter d'àrea" que Naglesmann feia servir per limitar els seus registres.

"És un dels tres millors '9' dels últims 30 anys", assegura Àlex Delmàs del fitxatge estrella. L'analista creu que "està un punt per sobre de Suárez i Eto'o. Dos dels històrics a la davantera del Barça. "Això no vol dir que acabi per rendir millor. Veurem com encaixa a l'equip", assegura Delmàs que s'agenolla davant les qualitats de Lewandowski, per exemple en la desmarcada: "És el millor del món desmarcant-se".

Les arribades de Koundé i Christensen fan de la posició de central una de les més competides al Barça. Però, de moment, Èric Garcia ha aconseguit fer-se fix. "És una de les sorpreses agradables de la temporada", diu Delmàs. L'analista en destaca la seguretat que transmet en la sortida de pilota i les vigilàncies. Però, segons Delmàs, la titularitat se la guanya per una altra virtut: "Sap estar concentrat sempre. Tant contra el Bayern com contra el Valladolid".  De la consolidació a la Lliga, aquesta temporada també pot ser la de confirmació a la Champions. L'assignatura pendent: "Tinc ganes de veure'l en duels davant primeres espases", valora Delmàs.

L'altra cara de la golejada va ser la suplència de Piqué i Jordi Alba. De moment el central encara és inèdit a la lliga i el d'Hospitalet acumula dos partits a la banqueta, el darrer sense minuts. Per l'exfutbolista, el nou rol de dos dels capitans "És un pas que feia temps que s'havia de fer". "Xavi ja té decidit que s'ha de passar pantalla i no hi ha marxa enrere", assegura Delmàs. La gestió serà clau. Xavi sempre ha tingut fama de bon gestor. Per ara, ha tingut bones paraules pels dos, assegurant que hi haurà moments de la temporada on se sentiran importants. Però per Delmàs la clau serà si els capitans ho accepten: "No és fàcil. A priori Piqué ho hauria de portar millor que Alba, marcat pel seu caràcter competitiu".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00