Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Xesco Espar: "La gestió de Xavi amb els capitans tanca un cicle"

Avui al 'Què T'hi Jugues!' parlem amb l'expert en alt rendiment Xesco Espar sobre la situació dels pesos pesants del Barça

Xesco Aspar: "La gestió de Xavi amb els capitans tanca un cicle"

Xesco Aspar: "La gestió de Xavi amb els capitans tanca un cicle"

12:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1661861638468/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Més enllà dels fitxatges, la gran novetat d'aquesta temporada al Barça és el rol dels capitans. Busquets manté el seu status de titular indiscutible, i ,tot i ser suplent, Sergi Roberto encadena bones participacions entrant des de la banqueta. Però ni Jordi Alba ni Piqué han estat protagonistes. El lateral acumula dues suplències seguides, i el darrer partit no va tenir minuts; en tres jornades de lliga el central segueix siguent inèdit. Una situació encara més delicada.

El que en altres anys hagués estat motiu d'incendi, ara per ara s'ha paït amb discreció. L'ex entrenador del Barça d'Handbol, Xesco Espar, analitza al 'Què T'hi Jugues!' com s'ho ha fet el de Terrassa perquè no li esclati una crisi a les mans. "La gestió de Xavi amb els capitans és indicativa d'un canvi de cicle", resumeix Espar. Per l'expert en alt rendiment, Xavi ha triat un moment oportú per fer el pas, després de dues males temporades, però una de les claus és que els capitans ajudin a fer aquest canvi. I no és fàcil: "El futbolista vol jugar i no és fàcil que ho entengui -considera Espar- però si es té mà esquerre es pot capgirar la perspectiva de la situació per fer-los-hi veure com un repte".

Posem per cas a Jordi Alba: El d'Hospitalet vol anar al mundial i, per tant, no jugar li suposa un risc. Una altra manera de veure-ho és que, si seguís jugant en el seu estat actual, encara tindria menys opcions de ser-hi. "Si li dius que Baldé està millor i li poses com a repte superar-lo, no només l'estàs motivant per fer-ho millor al Barça sinó que també li pots fer veure que això l'afectarà per arribar bé al mundial. Li poses tota la pressió als entrenaments", valora Espar.

Perquè això funcioni, l'ex capità ha de tenir la valentia de fer seure als seus antics companys a la banqueta, un pas que ja ha fet. Però per l'altre, els jugadors que entren al seu lloc han de rendir. "Aquest altre factor explica per què Xavi no ha fet el pas fins ara - assegura l'autor del llibre 'La libreta'- perquè a mitja temporada no va tenir prou marge per saber què li podien oferir els relleus. Al final, Xavi el que vol és guanyar, i ara que sap què li ofereixen els nous, creu que amb ells té més possibilitats".

Amb els possibles esclats interns -en forma de pressions, males cares i rebel·lions- desactivats, segons Espar, Xavi en surt reforçat: " Es demostra que al Barça ara juga qui s'ho mereix. A més, si el joves acumulen minuts, creixeran més ràpid i en cas de necessitat ja estaran prou preparats com per comptar-hi." Això en cap cas vol dir que Piqué i Alba no tinguin minuts. Xavi ja ha dit que els dos seran importants durant la temporada. Per l'ex entrenador, la diferència amb l'època on eren intocables serà que, si volen jugar, s'ho hauran de guanyar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00