Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Juan Pedro Martínez: "Pel mundial tenim previst fer el cromo d'Èric Garcia però no el de Sergio Ramos"

Avui, al 'Què T'hi Jugues!' el director de futbol de panini, Juan Pedro Martínez, ens explica les interioritats de l'àlbum de cromos de la Lliga

Juan Pedro Martínez: "Pel mundial tenim previst el cromo d'Èric Garcia però no el de Sergio Ramos " la nostra previsió de cromos pel mundial hi

Juan Pedro Martínez: "Pel mundial tenim previst el cromo d'Èric Garcia però no el de Sergio Ramos " la nostra previsió de cromos pel mundial hi

09:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662033230120/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Trobar les imatges, imprimir, esperar que el jugador debuti. Quan es tanca el mercat de fitxatges, pels qui s'encarreguen de fer les col·leccions de cromos la feina tot just comença: "Entre l'edició de principis d'agost a la definitiva, quan es tanquen les incorporacions, hem de fer uns 150 canvis", explica Juan Pedro Martínez, director de futbol de Panini. Això vol dir perseguir 150 jugadors durant la pretemporada i anar a les presentacions, per tenir-ne fotos i poder produïr els cromos. Tot per tenir la versió actualitzada de l'àlbum de cromos de la Liga, que es presenta el proper dimarts.

La col·lecció de Panini s'edita des de fa 51 anys. Des de llavors, sempre ha estat envoltada de rumors, misticísmes o llegendes negres, com la que assegura que hi ha mé cromos del Madrid que del Barça. Al 'Què T'hi Jugues!', Juan Pedro Martínez en desmenteix uns quants però també confirma més d'una teoria. La més llaminera és la de si van fer el cromo d'Mbappé per la Lliga abans d'hora: "És un bon reclam pels col·leccionistes, se'ns feia la boca aigua", admet el director de futbol que confessa que el francès apareixia a la previsió de cromos inicial.

Al final Mbappé s'ha quedat al PSG i el cromo s'ha quedat sense impressió. On sí que hi serà és a l'àlbum que Panini editarà del mundial. Martínez ha desvetllat que a més dels cromos bàsics, hi haurà "figures especials" i un serà Gavi. Per tant, des de Panini preveuen que la promesa del Barça serà a la llista de Luís Enrique, on també aposten per la presència d'Èric Garcia i per l'absència de Ramos: "Sergio Ramos no ha entrat a la nostra relació de cromos on sí que hi ha Èric Garcia", destapa el director de futbol de Panini.

Mentrestant, la primera versió de l'àlbum de la Lliga d'aquesta temporada ja s'escampa, i per tant, també ho fa la llegenda sobre si hi ha més cromos del Madrid que del Barça. És així? Martínez ho nega: "Tots els cromos es fan en la mateixa quantitat, tant d'equips com de jugadors", afirma el responsable de Panini. Ara, una cosa és la impressió i l'altra l'ensobrat: "És aleatori"- s'espolsa Martínez- per això a Elx poden sortir més cromos del Betis, o a Barcelona del Madrid". L'atzar, doncs, és qui té l'última paraula sobre com es reparteixen els sobres. Una excusa que reafirma a qui creu en confabulacions: No és el mateix atzar qui faculta, en petita mesura, qui guanya les Lligues de Campions?

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00