Sociedad

Deu alumnes han permès salvar el concert a les dues escoles de Girona que segregaven per sexes

Sis noies han començat el primer d'ESO a l'Escola Bell-lloc del Pla i quatre nois ho han fet a les Alzines.

Instal·lacions de l'Escola Bell-Lloc

Instal·lacions de l'Escola Bell-Lloc / Escola Bell-Lloc

Girona

Avui sis noies han començat primer d’ESO a l’escola Bell-lloc del Pla, on fins al curs passat només hi estudiaven nois; i quatre nois, han començat a Les Alzines, un col·legi fins ara reservat per noies. Són dades de la Generalitat, que trenquen amb l'educació segregada que feia més de 50 anys que estava instal·lada a Girona.

Tot plegat, després que el febrer passat el Govern anunciés que no renovaria la subvenció econòmica a l'ESO i Batxillerat a les escoles que separen nois i noies. El conseller González-Cambray va ser crític amb aquesta segregació, va dir que "al segle XXI no hi podia haver finançament públic per a escoles que continuen separant nens i nenes a les aules". I això posava entre l’espasa i la paret aquestes dues escoles de Girona, perquè havien d’escollir o quedar-se amb la subvenció econòmica i incloure nois i noies al seu centre; o continuar com fins ara, però sense aquests diners. Aquesta segona opció també hauria acabat tenint repercussió per als altres alumnes que ja anaven en aquestes escoles que són més assumibles perquè estan concertades.

Adam Manyé, cap dels serveis territorials d’educació a Girona, diu que ja era hora de superar l’educació segregada. També s'ha mostrat content que les escoles de Girona hagin complet amb el que van dir fa gairebé un any, i ha recordat, que altres empreses de Catalunya han decidit perdre el concert i mantenir l’educació segregada.

Només deu alumnes

El problema és que aquestes escoles tenen molt poques places lliures perquè s’incorporin alumnes que venen d’altres centres. De fet, només hi ha places lliures a primer d’ESO, i per això, les escoles apunten que la barreja de nens i nenes s’anirà fent de manera progressiva. Cada any, n’aniran incorporant.

10 alumnes de l'altre sexe a les escoles que segregaven

13:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662556275253/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

USTEC Girona valora un inici de curs "amb manca de planificació"

Avui el Sindicat USTEC també ha fet balanç d'aquest inici de curs inusual. Glòria Polls, la seva portaveu, ha explicat que ha vingut marcat per uns canvis presos "de forma unilateral i sense prèvia consulta amb la comunitat educativa". Polls també ha lamentat, que aquests canvis han portat a un debat "sense fons pedagògic".

Podeu recuperar la conversa a l'àudio.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad