Sociedad

Les persones sense llar viuen 30 anys menys que la població general

Parlem amb el doctor en psicologia Fran Calvo sobre suïcidi i sensellarisme

Fran Calvo, doctor en psicologia

Fran Calvo, doctor en psicologia / Berta Artigas Fontàs

Girona

Un estudi de l'any 2015 xifra el risc de suïcidi entre persones sense llar del 45%. A més, un 27% d'aquesta mostra ha fet, com a mínim, un intent. Unes xifres més altes que les persones que viuen sota un sostre. "A conseqüència de l'exposició que tenen aquestes persones a una major vulnerabilitat física, psicològica i social" explica Fran Calvo, doctor en psicologia i investigador a la Universitat de Girona.

Ahir l'Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida d'aquesta universitat va acollir unes jornades sobre suïcidi i avui a l'#AquíGirona hem convidat a un dels ponents, el doctor en psicologia i investigador Fran Calvo, per parlar concretament, del suïcidi entre les persones sense llar.

"El consum d'alcohol cada dia i el fet de ser dona són els dos principals sectors que incrementaven la probabilitat d'ideació autolítica", detalla Calvo. "El gènere és un factor de risc dels importants". Això és ja que les dones pateixes més violència de tots els tipus (econòmica o sexual).

Actualització de l'estudi sis anys després

L'any 2021 van tornar a actualitzar les dades de l'estudi del 2015, i van morir el 15% de les persones compreses dins de la mostra, i van morir a una edat mitjana de 52'6 anys. "Les persones sense llar moren 30 anys abans que la població general", apunta Calvo, "parlem d'esperança de vida similar a països africans sense sistema sanitari".

Tota la conversa, aquí:

Fran Calvo, Investigador de la UdG sobre el suicidi

10:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662634603525/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad