Sociedad

SUBMON cartografia els blocs de formigó dels camps de boies que descansen sobre posidònia del Cap de Creus i Montgó

L'entitat avalua el seu impacte i si enretirar-los podria arribar a ser més perjudicial que mantenir-los.

Bloc de formigó sobre posidònia.

Bloc de formigó sobre posidònia. / SUBMON

Girona

Els submarinistes de Submon van inspeccionar els blocs de formigó que estructuren el camp de boies de Cala Montgó el dilluns i el dimecres van traslladar-se a diferents cales que estan dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus.

L'objectiu és determinar si n'hi ha d'oblidats -molts encara conserven cadenes que "seguen" el fons del mar quan hi ha corrents fortes- i quin grau d'integració tenen els que encara funcionen i descansen sobre les praderies de Posidònia per determinar si és convenient enretirar-los o és perjudicial.

A l'Aquí Girona hem conversat amb l'Andreu Dalmau, un dels integrants de SUBMON que participen en aquesta campanya. Explica que si el grau d'integració a la praderia és baix, el benefici d'extreure el formigó supera els possibles danys a la posidònia però si la integració és molt forta -en alguns casos, el bloc ja ni es veu- enretirar l'estructura pot ser perjudicial per totes les espècies que hi viuen.

En tot cas, Dalmau explica que, en la mesura que sigui possible aquestes plataformes haurien d'anar-se substituint per mecanismes menys agressius amb el medi ambient.

Podeu escoltar la conversa sencera aquí.

Andreu Dalmau, SUBMON

11:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1662634651947/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad