Sociedad

L'Audiència de Girona ha ajornat un judici per violació a Blanes fins que la llei del "només sí és sí" sigui vigent

Amb el canvi normatiu, la condemna mínima passa de 6 a 4 anys de presó

D'esquenes, l'acusat de violació, maltractament i vexacions injustes per uns fets a Blanes

D'esquenes, l'acusat de violació, maltractament i vexacions injustes per uns fets a Blanes / ACN

Girona

L'Audiència de Girona ha suspès un judici per una violació a Blanes, que s'havia de fer aquest dilluns, perquè ha d'entrar en vigor una modificació de la llei que rebaixa els anys de condemna que es pot imposar.

El 7 d'octubre entra en vigor la llei de garantia integral de la llibertat sexual, més coneguda com la llei de "només sí és sí". Entre les modificacions que inclou, hi ha la de reducció de la pena mínima, que passaria dels 6 anys actuals a 4, mentre que la màxima es manté a 12.

L'Audiència, a petició de l'advocat de la defensa i amb el vistiplau de la fiscalia i l'acusació particular, ha decidit no fer el judici ara i posposar-lo per al 20 d'octubre, que és quan la nova llei estarà en vigor.

Recordem que en aquest cas, l'acusat s'enfronta a 12 anys de presó per violació, maltractament i vexacions. Uns fets que van passar el 24 de gener del 2018 a casa de la víctima on l'hauria violat després que la víctima el mossegués quan ell li va intentar fer un petó. Fins i tot podria ser que les parts arribessin a un acord mitjançant el qual l'acusat admetria els fets i acceptaria la condemna.

Per comprendre aquesta notícia que ha aixecat polseguera, hem parlat amb l'advocat penalista Jordi Colomer. Colomer ha explicat que, en dret, sempre s'ha d'aplicar la norma més favorable al processat i que, per tant, el que ha demanat l'advocat de la defensa i ha estat acceptat per fiscalia i acusació particular és perfectament normal. En aquest cas, a més, darrera la decisió del jutge hi pot haver la voluntat d'aplicar un estalvi processal perquè si el cas es jutgés ara, la defensa podria demanar la revisió quan entrés en vigor la nova llei.

Ajornen un judici per presumpta violació per un canvi legislatiu

09:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663078258008/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La delegada del govern fa una crida a la tranquil·litat

A l'AquíCatalunya n'ha parlat la delegada del govern contra la violència de Gènere, Victòria Rosell, que ha enviat un missatge de tranquil·litat. Ha dit que amb els agreujants que té aquest cas en específic (que presumptament va violar a la seva exparella) és molt difícil que se li imposi la pena mínima.

Rosell ha assegurat que aquesta llei dona més protecció que mai davant la violència sexual envers les dones i ha recordat que encara no s’ha vist cap cas on els processats en surtin beneficiats.

L'Audiència ha fixat el judici pel 20 d'octubre i l'acusat s'enfronta a 15 anys de presó.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad