Sociedad

I tu, practiques el 'Plogging'?

Lloret de Mar acull un Congrés Internacional sobre 'Plogging' una disciplina que combina anar a córrer i recollir deixalles.

Presentació Congrés Internacional de Plogging

Presentació Congrés Internacional de Plogging / Ajuntament de Lloret

Girona

A l'Aquí Girona descobrim què és el Plogging, un esport nascut a Suècia l'any 2016 i que casa el córrer amb recollir deixalles escampades a la naturalesa.

Una cooperativa de Palamós, La Mar de Dones, s'ha encarregat d'instaurar-ho a casa nostra. L'any 2019 van fer quatre sortides simultànies a la Costa Brava: a Blanes, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Roses. Van recollir 10 tones de residus en zones costaneres.

"Gràcies a la participació i a la sensibilitat ciutadana vam donar visibilitat a una problemàtica real que tenim al litoral", explica Teresa Ferrés, membre de La Mar de Dones, "per la climatologia, s'acumulen molts residus al mar. I el mar les invisibilitza perquè se'n van al fons". Ferrés assegura que cada vegada són més les persones que s'animen a practicar aquest esport. Des de la Cooperativa, a més, també impulsen productes, serveis i activitats que tinguin compromís ètic amb el mar.

Ara també organitzen el Congrés Internacional de Plogging, que tindrà lloc a Lloret de Mar el 7 i el 8 d'octubre. Inclourà quatre taules de treball, per entitats, joves, empreses i administracions. El dia 8, a més, persones des de diferents ciutats del món, sortiran a fer Plogging simultàniament.

Què és el Plogging?

09:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663152549203/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad