Sociedad

Girona reviu els setges napoleònics

Aquest dissabte l'Associació Girona 1809 organitza la Festa dels Setges de Girona

Festa dels Setges de Girona

Festa dels Setges de Girona / Albert Piqué

Girona

Aquest dissabte Girona serà l'escenari dels setges napoleònics. I és que l'Associació Girona 1809 organitza la XIV Festa dels Setges, l'atac de les tropes de Napoleó contra la ciutat. Una de les activitats estrella serà la recreació del Gran Dia de Girona, que va tenir lloc el 19 de setembre del 1809. "L'únic dia, dels tres setges, que les tropes franceses van poder entrar a la ciutat" explica Albert Piqué, president de l'associació.

Aquest any, l'edició està dedicada a la companyia de Santa Bàrbara, formada per dones, que no només van fer les feines que feien habitualment les dones sinó que van acabar agafant les armes.

Es faran activitats durant tot el dia. Durant el matí es farà un acte de divulgació història sobre les Heroïnes de Santa Bàrbara. Després tindrà lloc la tradicional desfilada dels participants. Anirà des de la plaça Pompeu Fabra fins a la plaça de la Independència. A la tarda hi haurà activitats obertes al públic a la rambla de la Llibertat. La Festa dels Setges de Girona es clourà amb la recreació del Gran dia de Girona, a dos quarts de 7 del vespre.

Avui a l'Aquí Girona, n'hem parlat amb l'Albert Piqué, president de l'Associació Girona 1809.

Albert Piqué, president de l'associació Girona 1809

13:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000030945/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00