Ocio y cultura

La centenària Llibreria Geli de Girona no reobrirà i s'integra al Grup 22 per "enfortir el sector" a la ciutat

Part de la plantilla s'incorpora a l'equip i els 40.000 llibres del fons històric de la Geli s'incorporaran al catàleg

Pere Rodeja, gerent de la Llibreria Geli

Pere Rodeja, gerent de la Llibreria Geli / Berta Artigas Fontàs

Girona

La centenària Llibreria Geli de Girona no reobrirà en un nou local i s'integra al Grup 22 amb l'objectiu "d'enfortir el sector" a la ciutat. L'acord entre les dues llibreries, que s'ha materialitzat aquest divendres, inclou que part de la plantilla de la Geli s'incorpori a l'equip de la 22, "treballant colze a colze des dels espais que actualment té oberts el grup" a Girona. A més, mica en mica, els 40.000 llibres del fons històric de la Geli també s'inclouran tant al catàleg físic com en línia de la 22. "Amb aquesta suma, l'oferta de llibres que hi haurà en un únic punt de la ciutat serà més potent i complert", subratlla el comunicat. I afegeix: "És un acord per enfortir el petit comerç, la cultura i la literatura".

Després de 143 anys d'història, la centenària Llibreria Geli va tancar la botiga de l'Argenteria el 31 de maig passat. El seu gerent, Pere Rodeja, va assegurar aleshores que allò no era un 'adéu' sinó un 'a reveure', perquè ja estaven buscant un local nou a la zona del Barri Vell on poder-se traslladar. El que fins aleshores havia ocupat la Geli, passava ser propietat de la joieria Pere Quera.

Ara, però, si bé la Llibreria Geli no reobrirà en un altre espai, sí que el seu esperit perviurà. Perquè a partir d'aquest divendres, ha passat a formar part del Grup 22. Nascuda l'octubre del 1978, compta amb dos locals al carrer Hortes (un la llibreria, i l'altre centrat en còmics) i una llibreria-quiosc a Emili Grahit.

Segons destaquen en un comunicat, a partir d'aquest divendres mateix, la Geli i la 22 "sumaran esforços per potenciar el sector del llibre a la ciutat". Expliquen que, després de tancar el local a l'Argenteria, totes dues "iniciatives culturals" han treballat per segellar l'acord, que permetrà "mantenir la singularitat i l'experiència de més de 140 d'ofici" que acumulava la Geli.

"És un acord per enfortir el petit comerç, la cultura i la literatura", diuen les dues llibreries. L'objectiu de la integració, subratllen, és oferir a la ciutat una aposta potent i engrescadora, que incorpori les fortaleses dels dos projectes i que serveixi per oferir un millor servei i respondre a les demandes i al context que viu el sector del llibre en l'actualitat". "És un acord per enfortir el petit comerç, la cultura i la literatura", afegeixen.

40.000 llibres

L'acord recull que, a partir d'ara, les dues llibreries treballaran "colze a colze" des dels espais que té oberts el Grup 22 a Girona. Una part de l'antiga plantilla de la Geli s'incorporarà a l'equip "per compartir l'experiència i els coneixements" de totes aquestes dècades venent llibres.

A més, la voluntat és que mica en mica els 40.000 llibres que integren el fons històric de la Llibreria Geli s'incorporin als diferents catàlegs -tant físics com en línia- del Grup 22. "Cada catàleg d'una llibreria és una manera d'entendre el món i la cultura; per tant, amb la suma dels dos, l'oferta de llibres que hi haurà en un únic punt de la ciutat serà més potent i complert", destaca el comunicat. I precisa: "A més a més, tot aquest procés servirà també per potenciar la difusió i la promoció a través de les xarxes socials i la web, imprescindibles en el món d'avui en dia".

Tant el Grup 22 com la Llibreria Geli posen en relleu que aquest acord, que defineixen "d'històric", és "la conseqüència lògica de la solidaritat que hi ha hagut sempre entre les dues llibreries".

A l'Aquí Girona hem parlat amb Jordi Gispert, el gerent de la llibreria 22:

Jordi Gispert, gerent de La22

06:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663332253202/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad