Actualidad

Calonge engega un projecte d'habitatge cooperatiu per a joves de menys de 35 anys

S'ha recuperat un edifici en desús amb 14 pisos

L'acte de presentació de la iniciativa a Calonge

L'acte de presentació de la iniciativa a Calonge / ACN

Calonge

La cooperativa Sostre Cívic, en col·laboració amb l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà), han impulsat un projecte d'habitatge cooperatiu pioner per a joves menors de 35 anys. La iniciativa ha recuperat un edifici, que estava a mans d'una entitat bancària, en desús dotant-lo de 14 habitatges i espais comunitaris, rehabilitats en clau de sostenibilitat per afavorir l'autoconsum i aprofitar l'energia produïda. Els habitatges es gestionen sota el model cooperatiu en cessió d’ús: un sistema a cavall entre la propietat i el lloguer, en què la tinença de l’immoble pertany a la cooperativa, i on les veïnes que en són sòcies participen i gaudeixen d'un dret d'ús indefinit.

Això permet que tinguin un preu "assequible", que se situa entre els 280 i els 400 euros, amb una aportació inicial retornable parcialment per part dels socis de 5.500 euros. A més, quatre dels 14 pisos estan destinats a persones amb ingressos inferiors, amb quotes i una aportació inicial més baixa.

Lucia Basulto, Sostre Cívic

07:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663770070992/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad