Sociedad

David Oliver:"Cada cop costa més mantenir el nivell de qualitat i seguretat que el pacient mereix"

Un estudi del Consell General d'Infermeria constata que la ràtio d'infermers i infermeres per pacient de les comarques de Girona és un 24% inferior a la mitjana catalana i un 40% a l'europea

David Oliver, portaveu del SATSE.

David Oliver, portaveu del SATSE. / R.M.P.

Girona

El Consell General d'Infermeria diu que a les comarques de Girona hi ha 492 infermers i infermeres per cada 10.000 habitants. És una xifra que ha anat a menys els últims anys i que és un 24% inferior a la mitjana catalana, establerta en 653 professionals per cada 10.000 pacients potencials. La xifra també és sensiblement inferior a la mitjana europea (-40%), on hi ha 827 infermers i infermeres per cada 10.000 habitants.

El portaveu del sindicat d'infermeria SATSE a les comarques de Girona, David Oliver, diu que la situació s'aguanta per la professionalitat d'aquests treballadors però reconeix que "cada cop costa més mantenir el nivell de qualitat i seguretat que el pacient mereix".

En una entrevista a l'Aquí Girona, Oliver explica que el sou, la consideració laboral i les condicions que ofereixen a aquests professionals en altres països europeus fa que, sobretot els joves, "que tenen menys lligams", no dubtin a marxar i és difícil que tornin.

També ha explicat que la pandèmia i les agressions que pateixen -que van a l'alça- fa que molta gent s'ho pensi a l'hora de triar aquesta professió i que molts que estan en edat de pre-jubilar-se optin per aquesta sortida.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.

David Oliver, portaveu SATSE Girona

11:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663755849270/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad