Fútbol

Albert Siria: "El Girona és una referència a l'hora de nodrir el primer equip amb jugadors de la casa"

El Director Formatiu del futbol base ha assegurat que es tracta d'un projecte "estructurat, sòlid, estable" i espera fer "un pas endavant" amb la construcció de la Ciutat Esportiva

Albert Siria, en una entrevista del club / Nil Solà Rodríguez

El futbol base del Girona viu un dels millors moments de la seva història i un dels clars artífexs d'aquest èxit és Albert Siria, a qui avui a l'Aquí Girona hem entrevistat per analitzar l'estat d'un projecte que defineix com a "estructurat, sòlid i estable".

EL PROJECTE: "Des que va arribar la nova propietat es va confiar i creure que era imprescindible el fet d'apostar pel futbol base. Totes les parts sabem que és primordial. El primer ascens ens va permetre créixer i consolidar-nos, però el club va continuar invertint tot i el descens i això és el que ens ha permès tenir els resultats que tenim. A dia d'avui tenim una estructura sòlida, estable i el nivell de construcció de futbolistes és molt alt. Avui podem dir que el Girona és una referència a l'hora de nodrir el primer equip amb jugadors de la base".

OBJECTIUS: "El que busquem és construir persones i futbolistes. El primer equip és la pedra angular, però estem parlant del futbol base com una aposta ferma i l'objectiu principal és que cada vegada hi hagi més presència de futbolistes de la casa a l'elit".

L'ESTRATÈGIA I EL FUNCIONAMENT: A Catalunya hi ha molt nivell de futbolistes i també de competidors per aconseguir fitxar als jugadors que vols. Des del primer moment vam tenir clar que el nostre mercat seria el de buscar jugadors al fang, amb potencial, per a construir-los nosaltres aquí. Crec que amb això la feina i l'estructura que tenim és impecable. Ara tenim al cap fer un pas més i poder incorporar jugadors que ja hagin fet el salt de nivell i que el seu rendiment sigui més elevat. Si obtenim fusionar aquestes dues coses estarem parlant d'un avenç molt gran per l'acadèmia".

LA CREDIBILITAT: "En una lluita tan igualada és fonamental tenir credibilitat i demostrar que el projecte és real. A Girona els últims anys ens hem guanyat la credibilitat davant jugadors i entorn de fer veure que som capaços de promocionar el talent i al jugador cap al futbol professional i això no és gens senzill".

LA CIUTAT ESPORTIVA: "El club està treballant molt fort en aquest projecte i esperem tots que aviat pugui ser una realitat. Serà un canvi enorme en l'àmbit cultural. Tenir una habitatge pròpia que percebrem com a nostre i que permetrà al jugador que entengui que ho té tot per arribar al primer equip i que està a prop.

LA GESTIÓ DE LES EMOCIONS: "Gestionar el cap de les persones sempre és complicat, però encara mes en un futbolista jove. És un apartat molt important i imprescindible. Intentem treballar l'aspecte psicològic i la gestió emocional perquè el futbolista pugui explotar les seves condicions i pugui adaptar-se a qualsevol categoria. Des de l'acadèmia treballem perquè els jugadors entenguin que formen part del Girona i no d'un equip en concret i que estiguin capacitats per a demostrar a l'entrenador que pot apostar per ells".

EL FILIAL: "No aconseguir l'ascens va ser més una desil·lusió que no pas un fracàs, perquè l'objectiu real mai ha sigut l'ascens. Tenim enfocat el filial com una etapa més de construcció del futbolista perquè pugui arribar millor format al primer equip. Si hem obtingut arribar a dos playoffs és perquè s'ha treballat bé i hem sabut treure el rendiment bo del jugador en l'àmbit individual i col·lectiu. Seguirem amb la mateixa dinàmica de fer créixer el jugador, però evidentment, lluitarem per, algun dia poder fer un salt de categoria que ens beneficiaria per la distància que hi ha avui amb el primer equip".

Podeu recuperar l'entrevista aquí:

Albert Síria, director del futbol formatiu del Girona

13:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663841902824/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad