Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Política

Els diputats del Parlament continuaran cobrant una part del seu salari lliure d'impostos

Ha quedat aparcada la regularització que s'havia previst pel 2022 i es torna a planificar a llarg termini

(ACN)

Barcelona

El Parlament ha aparcat la regularització de les dietes lliures d'impostos dels diputats que havia previst per aquest 2022 i torna a planificar-la a llarg termini. La previsió era que enguany els diputats passessin a tributar pel 100% de les seves retribucions, però la manca de consens polític ho ha paralitzat. Tot plegat per la polseguera que es va aixecar fa gairebé un any en saber-se que serien les arques públiques les que assumirien el sobrecost d'aquesta regularització per tal que els diputats no perdessin poder adquisitiu.

Durant un any els grups no s'han acabat de posar d'acord sobre el nou model de retribucions que havia proposat la presidenta Laura Borràs, i, per tant, es recupera l'esquema iniciat durant el mandat de Roger Torrent de fer aquest canvi de manera progressiva. Això vol dir que si ara un diputat cobrava entre 17 i 24 mil euros anuals lliures d'impostos, a partir d'aquest 2023 aquesta xifra es reduirà només una dotzena part, i la regularització de tot el salari podria trigar una dècada. Així quedarà reflectit en els pressupostos de la cambra de l'any que ve.

En qualsevol cas, la premissa inicial que va originar la polèmica no ha canviat: el procés serà progressiu, però el Parlament continuarà assumint una major despesa per tal que els diputats no perdin diners pel camí.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad