Sociedad

Possible canvi normatiu per combatre les ocupacions

El Consell Comarcal de la Selva vol impulsar una recollida de firmes per lluitar contra les ocupacions delinqüencials

El bloc de pisos situat al carrer Girona de Caldes de Malavella que una trentena de persones van ocupar en bloc el dijous passat

El bloc de pisos situat al carrer Girona de Caldes de Malavella que una trentena de persones van ocupar en bloc el dijous passat / Ajuntament de Caldes de Malavella

Girona

El Departament de Justícia ha anunciat que reformarà la llei, del Codi Civil Català, perquè la comunitat de veïns d’un pis ocupat o l'Ajuntament, puguin demanar al jutjat el desallotjament si hi ha alteració de la convivència per part dels ocupants o es fa servir el pis per delinquir, per exemple, pel tràfic de drogues.

Caldrà, això sí, que primer es demani al propietari que actuï i si passat un mes no ho fa és quan els veïns o el consistori pot acudir als jutjats, que seran els encarregats de valorar si, efectivament, els ocupants produeixen aldarulls o cometen algun tipus de delicte a l'habitatge ocupat.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, diu que volen acabar amb la impotència que senten els ajuntaments. L'objectiu d'aquesta reforma de la llei d'habitatge és dotar d'eines les víctimes col·laterals de les ocupacions.

Aquest canvi el que no fa és agilitzar la justícia. El termini mínim d'un desnonament per via judicial és de 8 mesos. La reforma té una segona vessant, la de sancions. I és que es considera que la majoria de casos conflictius en què el propietari es desentén de l'ocupació és perquè el pis és propietat d'un banc o del banc dolent, la SAREB.

La consellera de drets socials, Violant Cervera, diu que amb sancions, se'ls vol implicar.

La reforma no afecta els pisos ocupats de particulars perquè entén l'administració que aquests ja es mouen quan els ocupen un pis.

Aquesta reforma s'està redactant en aquests moments i podria entrar en vigor d'aquí a set o 8 mesos.

A l'Aquí Girona n'hem parlat amb l'alcalde de Caldes de Malavella i el president del Consell Comarcal de la Selva, un dels alcaldes que més s'ha significat per la lluita contra les ocupacions. Salvador Balliu. I també hem recollit l'opinió de Marta Afuera Pons, de la PAH-GIRONA-SALT. Recupera-ho aquí:

Canvi normatiu per combatre les ocupacions

13:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663853701073/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad