Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ciencia y tecnología

Comença la tardor amb "episodis puntuals de pluges torrencials"

El Meteocat modernitzarà els radars meteorològics i la xarxa de detecció de llamps

ENTREVISTA. El climatòleg Javier Martín preveu pluges torrencials

ENTREVISTA. El climatòleg Javier Martín preveu pluges torrencials

12:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663917738088/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta matinada ha començat oficialment la tardor. Els experts asseguren que les pluges que es preveuen per a aquests mesos no seran suficients per afrontar la situació de sequera. No obstant això, la Generalitat alerta de la possibilitat que tenen alguns municipis de patir episodis de pluja forta i inundacions, com el que es va viure a Mataró el divendres.

Protecció Civil i el Servei Meteorològic preveuen que les poques pluges que es concentraran en punts localitzats. "No podem esperar més pluja del normal, però sí episodis de pluges torrencials", explica el climatòleg i catedràtic de geografia física de la Universitat de Barcelona Javier Martín Vide. Els nostres pantans i sistemes per emmagatzemar aigua no estan capacitats per recaptar-la quan cau d'una manera torrencial. El nostre territori, la terra, tampoc està acostumada a absorbir-ho, detalla el climatòleg.

La Generalitat ha demanat a la ciutadania que sigui responsable de la seva seguretat davant les situacions de risc que es poden patir per causes meteorològiques. A més a més, el servei modernitzarà els radars meteorològics i la xarxa de detecció de llamps. Martín alerta que aquest tipus d'episodis poden ser mortals si no estem preparats.

REPORTATGE.Com hem d&#039;actuar si ens enganxa una gran tempesta fora de casa?

REPORTATGE.Com hem d'actuar si ens enganxa una gran tempesta fora de casa?

05:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1663573578361/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad