Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Actualidad

Des del síndic de Barcelona: "Hi ha un problema de percepció de la seguretat a Barcelona"

Un ferit durant les festes d'anit i un mort apunyalat i aldarulls greus en la segona nit de la Mercè

ENTREVISTA. David Bondia, del síndic de Barcelona, valora els alderulls de La Mercè

ENTREVISTA. David Bondia, del síndic de Barcelona, valora els alderulls de La Mercè

13:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664181656783/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Les festes de la Mercè se celebren en mig d'un debat polític sobre la seguretat. Durant la tercera nit hi ha hagut un incident lleu: un ferit al braç amb arma blanca. Un tall petit, segons l'Ajuntament, i ja hi ha una persona detinguda per aquesta qüestió. Ha estat a les 6 de la matinada, prop de Plaça Espanya molt després dels concerts i els desallotjaments d'espais. Tanmateix, la situació és molt diferent de la de la segona nit. La policia continua investigant la mort d'un noi a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona. Una agressió que l'Ajuntament desvincula dels aldarulls de la Plaça Espanya després del concert multitudinari.

Des de l'ajuntament, el regidor de seguretat Albert Batlle ha insistit a desvincular la víctima mortal dels aldarulls que s'han produït als voltants de Plaça Espanya. Allà, cap a les quatre de la matinada, estona després que la policia rebés l'avís per l'apunyalament mortal, un grup de persones va començar a provocar greus disturbis. Van cremar motos i contenidors, van saquejar comerços, entre ells la xarcuteria 'La montanya' del carrer creu coberta, i també hi ha mobiliari urbà que va quedar destrossat.

"Hi ha un problema de percepció de la seguretat a Barcelona", considera a l'Aquí Catalunya David Bondia del síndic de greuges de Barcelona. Bondia ha volgut matisar que els grans aldarulls es van donar "en un punt concret com és el de Maria Cristina, on ja van passar l'any passat", per això recorda que no es tracta d'un "fet generalitzat a tota Barcelona". Ha apel·lat a la tranquil·litat: "No hem de fer una crida a la inseguretat", hem de parlar de corresponsabilitat ciutadana.

La segona nit de la Mercè

Els Mossos van rebre l'avís cap a les tres de la matinada i quan van trobar el jove a terra, a ple carrer, el van portar a l'hospital, on només van poder confirmar la seva mort. No va ser l'única agressió amb arma blanca que deixava la nit, als voltants del Bogatell (on també hi havia concerts) es va atendre un altre home que havien apunyalat i que està ingressat a l'hospital en estat greu.

La policia va haver d'intervenir per dispersar els grups de persones que causaven els problemes i hi ha almenys 12 detinguts. A més a més, la nit deixa diversos atesos pels serveis d'emergències: una persona va ser traslladada en estat crític, una en estat greu, sis en estat menys greu i hi ha 38 ferits lleus, molts d'ells per intoxicació etílica.

Batlle assegura que són els atesos habituals durant una nit de festes de la Mercè i creu que el dispositiu que hi havia preparat era més que suficient, a més a més, remarca que els aldarulls han estat molt menys greus que l'any passat i que han durat molta menys estona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00