El BalcóEl Balcó
Sociedad

"El millor és deixar-se de seguir o bloquejar l'altre"

Ruptures amoroses a les xarxes socials amb Mònica Planas i la psicòloga Sílvia Catalán

REPORTATGE. Com gestionar una ruptura a les xarxes

REPORTATGE. Com gestionar una ruptura a les xarxes

22:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664303194170/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

La separació de Risto Mejide i Laura Escanes ha sigut un dels temes estrelles de la setmana a les xarxes. Un comunicat amb compte enrere, publicacions de comiat a Instagram i una exposició pública brutal. La Mònica Planas assegura que li costa molt assumir que realment tinguin tanta repercussió i que a molts digitals hagin sigut la notícia més llegida: "A més a més moltes vegades aquesta mostra constant a les xarxes amaga manipulacions individuals", creu.

Al Balcó, hem parlat d'aquest exhibicionisme sentimental que per la Mònica Planas, l'experta en pantalles del programa, és un esperpent. Diu que els problemes comencen quan a les xarxes ja fan gala de la seva relació constantment de forma exagerada perquè s'han mostrat "extasiats d'amor sempre públicament". En el fons, però, "això que hem vist a l'engròs aquests dies és el mateix que veiem en petit molts dies amb gent del voltant, que t'explica que s'ha divorciat o que han trencat quan feia quatre dies els veies a Instagram penjant històries on semblaven enamoradíssims".

"Mejide i Escanes han practicat l'esteticisme i la poètica de la separació, amb fotos en blanc i negre, amb un dels dos d'esquena, una parafernàlia exagerada", sentencia Mònica Planas, que considera que si per exemple haguessin fet un comunicat més estàndard no hi hagués hagut tant de rebombori. També hem parlat de l'arrencada del programa de Risto Mejide aquesta setmana, dedicant-li l'arrencada del programa a Tamara Falcó, una decisió "cínica", segons la periodista. Al Planta Baixa de TV3, també van començar fent referència al tema.

A la conversa hi hem sumat la Sílvia Catalán, piscòloga i sexòloga que ens ha ajudat a analitzar l'ús de les xarxes després de les ruptures, més enllà dels famosos. Explica Catalán que avui en dia, quan dues persones es coneixen, si no és per xarxes, el primer que fan un cop s'han conegut és seguir-se a instagram, cosa que fa que moltes coses funcionin ja des del principi a través de filtres. Després de trencar, Catalán recomana "contacte zero, bloquejar-se mútuament si fa falta, i al cap d'uns mesos, quan ja hagis fet el teu dol i treballat la part de tristesa per la ruptura, potser pots obrir la porta a retrobar-te a les xarxes". "Però si en ple dol et dediques a estar tot el dia mirant les actualitzacions, stories, etc." avisa, "costa molt sortir-se'n"

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad