Sociedad

Una nena de 5 anys ferida greu per un experiment fallit durant 'La nit de la Recerca'

Ha passat a les 19:45 a la Casa de Cultura de Girona. El nombre de ferits ascendeix a 18, inclòs un home que participava en l'experiment.

El SEM, bombers i Mossos d'Esquadra davant la Casa de Cultura.

El SEM, bombers i Mossos d'Esquadra davant la Casa de Cultura. / Ràdio Girona

Girona

Divuit persones han resultat ferides per una explosió a l'interior de la Casa de Cultura de Girona, on s'estava celebrant La Nit Europea de la Recerca. Segons un comunicat emès pel departament de Salut, la més greu és una nena de 5 anys que ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta. També està en observació a urgències del centre un home de 31 anys que ajudava en un experiment.

La resta de ferits traslladats a l'hospital de referència de les comarques de Girona son dos nens de 10 i 12 amb ferides menys greus i una dona de 47 anys ferida lleu. La resta de ferits, entre ells 7 menors, son lleus i han estat atesos a l'Hospital Santa Caterina i al CAP Güell. Sis d'ells tenien lesions en extremitats.

Segons testimonis presencials, l'accident s'ha produït quan s'estava realitzant un experiment clàssic, moltes vegades repetit, amb nitrogen líquid i dos bidons de metall, un dels quals té un cubell amb aigua calenta. Per causes que encara s'estan investigant, alguna cosa ha fallat, s'ha generat una explosió i els bidons han sortit disparats.

Segons la Universitat de Girona, que és qui ho organitzava, en l'experiment, "que dona lloc a un núvol de vapor d’aigua, s’ha produït la formació d’un volum excessiu de vapor d’aigua".

En aquell moment hi havia unes 500 persones a la Casa de Cultura. Diverses dotacions de Bombers, SEM i Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que no hi havia cap mena de risc químic.

La 'Nit Europea de la Recerca' és un esdeveniment familiar que es fa simultàniament en moltes ciutats europees amb l'objectiu d'acostar la ciència a nens i adolescents.

Universitat de Girona

La Universitat de Girona (UdG) ha lamentat l’accident en un comunicat i desitja que "les persones ferides del públic així com el treballador de l’empresa ferida greu que duia a terme l’espectacle es recuperin favorablement al més aviat possible" i "es posa al servei de tothom que hagi pogut resultar afectat per aquest accident".

També afegeix que agraeixen "la professionalitat dels equips d’emergència" i "la serenor que ha mostrat en tot moment el públic assistent a l’acte, fet que ha permès una evacuació ordenada i diligent".

Per la seva part, el físic i divulgador científic, Dani Jimenez, ha lamentat els fets i ha assegurat en una piulada que investigaran què ha fallat en un experiment repetit sense problemes durant molt de temps. També ha dit que es posa a disposició de les autoritats per aclarir-ho.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad