Directo

MUNDIAL QATAR 2022 Sigue en directo el enfrentamiento entre Gales e Inglaterra y EEUU contra Irán, en Carrusel Mundial

Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Mor als 76 anys el periodista Àngel Casas

Referent del periodisme musical, va presentar els mítics programes de televisió 'Musical Express' i 'Àngel Casas Show', entre altres

Tot és comèdia - Mor als 76 anys Àngel Casas

Tot és comèdia - Mor als 76 anys Àngel Casas

14:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1664623606974/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Àngel Casas ha mort als 76 anys aquest dissabte 1 d'octubre. Un d'aquells personatges que han format part de la família, que ens han acompanyat tota la vida a la tele, en programes com 'Musical Express' de TVE o el més que mític 'Angels Casas Show' de TV3. Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1946, Casas arrossegava des de feia anys diversos problemes de salut. En fa dos, va sotmetre's a un trasplantament de ronyó i després li van haver d'amputar les dues cames per una malaltia circulatòria. Tot això ho va recollir ell mateix al seu llibre 'L'agonia de Bakunin' (editorial Univers).

Casas va ser un referent dins del periodisme musical, àmbit al qual va dedicar gran part de la seva vida. Va debutar a la ràdio, primer a Ràdio Joventut i després aquí, en aquesta casa, Ràdio Barcelona. I de la ràdio va saltar a la tele, al circuit català de TVE, primer de guionista. El debut a la televisió va arribar el 1977 de la mà de Televisió Espanyola, als estudis de Miramar. Tres anys després, des del 1980 al 1983, dirigiria i presentaria el seu propi espai en aquesta cadena, el 'Musical Express', podeu recuperar la conversa amb la Rosa Badia al 'Tot és comèdia' del 2019 on ho explicava. Amb aquest programa va omplir la televisió de la nova música que bullia a finals dels 70 i primers dels 80, amb actuacions en directe: va donar la primera oportunitat a molts artistes que començaven, com els primers grups de Manolo García i Quimi Portet i va portar figures internacionals com Bob Marley o The Ramones

Àngel Casas arribaria a la màxima popularitat amb l''Àngel Casas Show' de TV3, poc després del naixement de la cadena pública catalana. Això ja era a la segona meitat dels 80. El programa va guanyar els premis Antena de Oro i l'Ondas de televisió del 1986 (era el segon Ondas, el primer el va aconseguir el 72 amb 'Trotadiscos' de Ràdio Barcelona). L''Àngel Casas Show' mantenia la mateixa fórmula de l'èxit: famosos de casa, personatges del cor i sobretot estrelles de l'espectacle, llegendes de Hollywood, com Glenn Ford, Lauren Bacall, Cyd Charisse, Joan Collins, Sharon Stone, Richard Gere o Rock Huddson.

A partir d'aleshores va anar alternant la televisió amb la ràdio. Va conduir el magazine 'El sermón' a la Cadena SER, va tornar a TVE amb l'espai 'Un día es un día' i, ja als anys noranta, 'Tal cual', 'Los unos y los otros' i 'Esto es lo que hay'. La seva darrera aventura professional va ser la direcció de Betevé, del 2008 al 2014. Però no ens deixem la seva vessant d'escriptor també: va debutar en la narrativa amb 'Fred als peus' l'any 2002. Després vindrien, entre d'altres, 'L'home a qui se li precipitaven els esdeveniments'(2005), 'Carta d'una desassossegada (2019) o el seu últim, 'L'agonia de Bakunin', on recull el seu procés després del trasplantament de ronyó i l'amputació de les dues cames per una malaltia circulatòria. Casas es va allunyar de la vida pública el setembre del 2020 pel seu estat de salut.

Hem recordat la figura de Casas amb el periodista Jordi Beltran, que va treballar amb ell a la ràdio dels 70 i a la TV3 dels 80, i també amb la directora d'El Balcó Anna Puigboltas amb qui va treballar al programa 'Tal cual' de TVE.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad