Historia

Garantir aigua de qualitat serà cada cop més prioritari

Tertúlia amb els alcaldes d'Alpicat, Joan Gilart; Torrefarrera, Jordi Latorre i La Granja d'Escarp, Manel Solé. Parlem de fins a quin punt aquests municipis (que tenen bones captacions) els preocupa que hi pugui haver problemes d'abastiment en un futur

D'esquerra a dreta, els alcaldes d'Alpicat, Torrefarrera i La Granja d'Escarp.

Lleida

Garantir aigua de qualitat serà un dels reptes que prioritzaran l'acció de govern municipal. I això malgrat que som al segle XXI i que tenim totes les obres bàsiques fetes. Però la sequera d'aquest estiu, les calors, que aniran a més i les contaminacions, ja siguin externes o pròpies dels sistemes de captació, poden posar en escac els sistemes de subministrament d'aigua potable dels municipis.

Es una de les reflexions de la tertúlia d'alcaldes d'aquest dilluns, 3 d'octubre a l'Aquí Lleida. Joan Gilart, Jordi Latorre i Manel Solé, d'Alpicat, Torrefarrera i La Granja d'Escarp, respectivament, dónen la seva visió de la qüestió.

També parlem dels fons Next Generation i dels projectes pels que han demanat (i, en el cas de La Granja d'Escarp, aconseguit) ajuts europeus. A La Granja, explica Manel Solé, els han donat el vist-i-plau per aconseguir ajuts per pagar un projecte d'1 milió d'euros per millorar les defenses del poble davant possibles crescudes del riu Segre. Recordem que a La Granja hi ha la confluència del Segre amb el Cinca i quan hi ha riuada és el primer poble de la demarcació de Lleida en inundar-se.

Escolta la tertúlia en aquest enllaç

Garantir aigua de qualitat, el proper repte dels municipis. Amb els alcaldes de Torrefarrera, Alpicat i La Granja d'Escarp.

16:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000036021/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00