Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Ocio y cultura

Com s'ha adaptat la Barbie als nous temps?

El Barbiecore és una tendència que recupera el color rosa xiclet per a la vestimenta habitual

Barbie homenatja Tina Turner amb una nina inspirada en la reina del rock / Cortesía (EFE)

La primera Barbie va sortir al mercat l'any 1959 per tres dòlars. Aquella nina vestia un banyador de ratlles, duia pintallavis vermell, una cua i unes ulleres al cap. La va crear Ruth Handler inspirant-se en una nina nascuda en l'Alemanya de la postguerra i el nom li va posar en honor a la seva filla, la Bàrbara. Va convertir-se de seguida en una de les joguines més populars de l'època i dos anys després es va crear el seu xicot, el Ken. El seu preu actual està entre els 26€ i 100€.

REPORTATGE. Com s'ha adaptat la Barbie als nous temps?

REPORTATGE. Com s'ha adaptat la Barbie als nous temps?

12:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666081501733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Actualment, se'n venen més de 58.000.000 de còpies l'any a més de 150 països. A més, s'ha convertit també en un autèntic objecte de col·leccionista: La Barbie més cara es va vendre per 300.000€. La nina que es va subhastar, la Stefani Canturi Barbie, costava tant perquè duia un collaret de diamants del dissenyador de joier Stefani Canturi.

La Inma Cabrera, una col·leccionista catalana de Barbies, analitza a l'Aquí Catalunya que aquesta mena de nines triomfen tant perquè tenen quelcom "nostàlgic" que evoca a la infantesa. Tot i això, apunta que la Nancy, una altra nina, és la que actualment s'està venent més en l'àmbit de la col·lecció.

L'evolució de la Barbie

De la Barbie existeixen models amb fins a 200 professions diferents. I en els últims temps tots aquests han evolucionat físicament amb més tons de pell i textures de cabell. De fet, recentment s'ha estrenat una Barbie de la Tina Turner.

Algunes també són més inclusives: Sense pel, amb cossos de mides diverses, amb audiòfons, amb cadira de rodes, amb problemes de pigmentació a la pell o amb cames ortopèdiques.

El Barbiecore

Als Estats Units hi ha un moviment relacionat amb la nina que comença a viralitzar-se: el Barbiecore. La tendència recupera el color rosa xiclet o rosa fúcsia per a la vestimenta habitual. Algunes celebritats com Megan Fox, les Kardashian o Dua Lipa ja l'han implementat. Des d'alguns sectors es defineix el Barbiecore com un intent del feminisme per reconquerir un color carregat d'estereotips.

Noelia Ramírez, redactora de cultura d'El País i SModa, coincideix que s'ha de reivindicar el rosa, però destaca que s'ha d'anar amb prudència pel tipus de cànons que representen les celebritats que duen aquest tipus de vestimenta.

Megan Fox amb el Barbiecore

Megan Fox amb el Barbiecore / Jamie McCarthy

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00