Sociedad

La Cimera Mundial de Ciutats reconeix la Superilla de Barcelona com una experiència d'èxit

L'Ajuntament ha rebut peticions de més de 250 ciutats del món sobre aquesta iniciativa que busca pacificar zones de la ciutat reduint l'espai per al cotxe i ampliant el del vianant

Una nena camina per una superilla / JOSEP LAGO

La Cimera Mundial de Ciutats que se celebra a Buenos Aires ha reconegut la Superilla de Barcelona com una experiència d'èxit en la millora de la qualitat de vida urbana. Al costat del model de la capital catalana, se n'han destacat també d'altres com el de "15 minuts city" de París, que ha posat les escoles en el centre de la millora de l'espai urbà.

La reunió de grans ciutats que s'està fent a la capital argentina ha reconegut les polítiques per guanyar verd i espai per als vianants i per reduir el vehicle privat i la contaminació que s'estan aplicant a diferents àrees metropolitanes. En la declaració final de la cimera, s'ha destacat la Superilla que està implantant Barcelona com una de les experiències d'èxit en la millora de la qualitat de vida a les ciutats. L'alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que, malgrat les reticències que genera aquesta iniciativa entre determinats lobbys, la ciutat continuarà avançant en aquest model. Diu Colau que han començat a canviar Barcelona perquè deixi de ser una ciutat contaminada, no saludable, sorollosa i injusta i ha explicat que "hi ha algunes reticències, però que cada vegada més la ciutadania demana més i que anem més ràpidament!"

L'aposta de París per l'anomenada ciutat dels 15 minuts també és una de les iniciatives que destaca la declaració final de la Cimera Mundial de Ciutats. L'alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo, ha explicat que han començat a pacificar la ciutat a partir de les escoles. I assegura que, com a Barcelona, les famílies demanen que es treguin els cotxes de l'entorn dels centres escolars.

En dos anys, Barcelona ha rebut 250 peticions d'altres ciutats per conèixer les característiques del model Superilla amb la voluntat d'intentar traslladar-lo als seus carrers. Iniciatives de pacificació s'estan fent per exemple a Berlín, Viena o Rotterdam.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00