Directo

CARRUSEL MUNDIAL Sigue en directo el Países Bajos-Argentina de cuartos del Mundial de Qatar

Sociedad

José Antonio Donaire: "Qui sigui aficionat als viatges low cost, que els aprofiti perquè a l'horitzó hi ha la seva eliminació"

La Taula Gironina del Turisme està fent un nou estudi sobre el perfil del visitant que arriba per l'Aeroport de Girona per actualitzar les dades de l'anterior, que datava de 2008.

José Antonio Donaire.

José Antonio Donaire. / Berta Artigas Fontàs

Girona

Entre l'1 de gener i el 30 de setembre, 7'2 milions de turistes han visitat les comarques de Girona i han fet quasi 24 milions de pernoctacions, segons dades d'Eurecat facilitades pel Patronat de Turisme. És un 7% més de turistes i un 3% més de pernoctacions que el 2019, l'últim abans de la pandèmia.

La despesa mitjana d'aquests visitants, segons un estudi de Caixabank, ha augmentat un 15% de gener a agost en comparació amb ara fa tres anys i, si ens fixem exclusivament en la despesa del turista internacional, l'increment ha estat del 9% els vuit primers mesos de l'any. Pel que fa a les Agències de Viatges, el sector ha informat que aquest estiu, un 50% de les empreses han igualat o superat la facturació de l'any 2019.

També està sent bona la tardor. L'Associació de Càmpings ha explicat que els establiments que hi ha oberts aquests dies estan al 75%, una xifra que baixa fins al 70% en el cas dels apartaments turístics i els hotels tenen una ocupació mitjana del 65%, segons dades facilitades per les entitats que les agrupen. Malgrat aquests números, el sector reitera que, degut a l'increment de costos, el compte de resultats no serà tan bo.

Aeroport

La Taula Gironina de Turisme s'ha reunit aquest matí a la Universitat de Girona per fer balanç i per anunciar que està fent un estudi sobre el perfil del turista que arriba a les comarques de Girona per l'aeroport de Girona. L'últim era del 2008.

Hi era present el director de l'aeroport, Vicent Pallarès, que ha defensat la necessitat de seguir incentivant companyies per reflotar les instal·lacions de Vilobí. Ha citat tres casos; Ryanair -que segueix sent qui transporta més gent a Girona- Volotea -amb molta capacitat per créixer a aeroports secundaris- i Wizz Air, a qui Pallarès ha comparat amb Ryanair.

En la trobada, el professor de turisme de la UdG i un dels màxims experts en la matèria del país, José Antonio Donaire, ha pronunciat una conferència sobre els 'nous desafiaments del turisme responsable'. N'hem parlat amb ell a l'Aquí Girona.

José Antonio Donaire, professor de Turisme UdG

15:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666696309171/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad