Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Economía y negocios

Ja podem demanar un taxi a Barcelona a través d'una app pública: així funciona la nova 'Picmi Taxi'

La nova eina serà obligatòria per a tots els taxis i permetrà veure quant de temps durarà el trajecte escollit i quants diners costarà

NOTÍCIA. Així funciona la nova 'Picmi Taxi'

NOTÍCIA. Així funciona la nova 'Picmi Taxi'

01:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667405048229/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Des d'avui ja podem sol·licitar un taxi a Barcelona i la seva àrea metropolitana a través d'una aplicació mòbil de titularitat pública. La nova eina, impulsada per l'Institut Metropolità del Taxi, es diu 'Picmi Taxi' i permetrà que, a través de l'aplicació AMB Mobilitat, tota la flota de taxis estigui disponible per a l'usuari a través d'aquest sistema. La posada en marxa d'una aplicació pública era una reivindicació històrica del sector que, fins ara, només podia oferir el servei a través d'eines i plataformes privades de pagament.

Picmi Taxi, en concret, permet sol·licitar un taxi a través del mòbil en només un click. És a dir, és com l'habitual petició "a mà alçada" des del carrer, però de manera digital. La gran novetat, respecte les aplicacions privades, és que aquesta nova eina serà obligatòria per als 10.521 taxis que hi ha l'Àrea Metropolitana de Barcelona i, per tant, el temps de resposta, segons el sector, serà pràcticament immediat. Un cop feta la petició, l'usuari, abans d'acceptar el servei, podrà veure quant de temps durarà el trajecte escollit i quants diners, aproximadament, costarà. Això sí, de moment, el servei no permetrà demanar un taxi amb antelació ni, tampoc, pagar a través de l'aplicació. És a dir, l'usuari pagarà un cop realitzat el trajecte.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha anunciat que la posada en marxa de Picmi Taxi va acompanyada d'un pla de creació de noves microparades de taxis, amb capacitat per dos o tres vehicles. Segons ha indicat, en els últims mesos, se n'han instal·lat 51 de noves a la ciutat de Barcelona i la previsió és afegir-ne 140 més fins al 2023. L'objectiu és disposar de 465 parades i microparades de taxis a finals de l'any que ve.

L'app ha de reduir la circulació de taxis buits i la contaminació

Des del sector, el portaveu de l'associació Élite Taxi, Tito Álvarez, ha celebrat la posada en marxa del servei i ha enviat un missatge als seus companys: "És una oportunitat única i tinc por que no la sapiguem aprofitar", ha afirmat. En aquest sentit, Álvarez ha instat a tots els conductors a aprofitar-la. "Sempre ens queixem que les administracions no fan res. Ara ho han fet i ara depèn de nosaltres aprofitar aquesta eina", ha constat Álvarez. Per la seva banda, el portaveu de l'Agrupació Taxi Companys, Luis López, ha subratllat que es tracta d'una app que beneficia "a tot el sector" i que no funciona com a "substitut" d'altres aplicacions privades. "L'app no serveix per demanar un taxi per demà a les cinc del matí, sinó per complementar la mà alçada i per permetre que l'usuari vegi si té una parada a prop", ha destacat.

Els taxistes i l'administració confien que la nova aplicació millorarà la gestió de tota la flota perquè preveuen que rebaixarà la circulació de taxis buits i això, de retruc, reduirà les seves emissions contaminants i també millorarà la mobilitat a Barcelona i tota l'àrea metropolitana. Pel que fa al finançament de l'app, l'Institut Metropolità del Taxi ha aclarit que la inversió total ha estat de gairebé 200.000 euros, el 80% dels quals provenen dels fons europeus Next Generation.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00